BOSKE uzdrmao MANJINE NA JUGU

Daleko od očiju i ušiju javnosti, dva puta u poslednjih 10 dana, državni sekretar Dragan Stevanović Boske, doskorašnji šef naprednjaka za Pčinjski okrug, boravio je na jugu Srbije.

Sa Marijom Obradović, potpredsednicom SNS, Stevanović je u subotu 9. juna držao vakelu rukovodstvu naprednjaka Bosilegrada, a prošle subote, to isto je radio u Bujanovcu.

U oba susreta, na zatvorenim sastancima, Stevanović je izneo dosta primedbi na rad svojih partijskih drugova u Bosilegradu i Bujanovcu, potvrđeno je portalu Info Vranjske iz redova lokalnih naprednjaka.

Neke njegove političke ocene situacije u ove dve nacionalno mešovite opštine graniče se sa dobrim ukusom, a neke prelaze crvenu liniju tolerantnosti i međunacionalnih odnosa. kažu za Info Vranjske ljudi koji su priustvovali tim sastancima.

- Neke njegove konstatacije prosto nisu za štampu, zbog čega smo mi obavezni da sa takvim neodgovornim i ničim utemeljenim izjavama upoznamo OEBS, neke ambasade i predstavnike međunarodnih organizacija – izjavio je za Info Vranjske jedan visoki lokalni funkcioner iz Bujanovca.

Isti izvor je takođe rekao da ovaj visoki zvaničnik vladajuće stranke, ničim izazvan, na taj način „potpiruje međunacionalnu mržnju i bespotrebno priprema teren za nove incidente“, o čemu će, kažu iz bujanovačke vlasti, biti upoznat i lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić.

Sa insertima Stevanovićeve diskusije neki članovi OO SNS u Bujanovcu upoznali su Svetislava Veličkovića, predsednika Odbora za ljudska prava, koji kaže da je „Stevanović, u svom stilu, uglavnom lupao gluposti“.

- Stevanović je jedan od prvih koji je dobio zadatak da na terenu, ovde na jugu, pripremi Srbe o referendumu kojim će Vučić i zvanično predati Kosovo - smatra Veličković.

Izvor Info Vranjskih iz Bosilegrada, u pisanoj izjavi upućenoj redakciji, kaže da je Stevanović u razgovoru sa članovima Opštinskog odbora SNS iznosio paušalne ocene o njihovom radu i grubo ih vređao.

- Treba da se klonite bugarskih diplomata, jer oni rade na stvaranju nemira u stranci, a samim tim prave probleme državi - doslovice je, navodi se u pismu, rekao Stevanović u Bosilegradu.

„Peglanje“ članova rukovodstva stranke nastavljeno je u kafani, gde je Boske savetovao prisutne da „kakav god problem ima bugarska manjina, tu je predsednik Vučić koji ima dobre odnose sa Bojkom Borisovim i koji će sa jednim telefonskim razgovorom sve rešiti“.

Ali, veruju li Bosilegrađani ovakvim stavovima? Neki od njih još se sećaju izjava Dragana Stevanovića za skupštinskom govornicom, dok je bio poslanik Srpske radikalne stranke.

- Stevanovića treba da je sramota, jer je, koliko juče, sa skupštinske govornice i pred TV kamerama, o nama Bugarima govorio sve najcrnje, a sada nam to isto priča zavijeno u oblande - kaže ovaj član OO SNS u Boisilegradu.

Kao dokaz, u pismu su poslate i stenogramske beleške obraćanja Stevanovića u Skupštini Srbije, sa žestokim uvredama iznetim na račun Bugara koji žive u Srbiji, o čemu će portal Info Vranjske posebno izveštavati.

P. I. V.

Komentari

Boske po naredjenju Vucica p riprema gradjane na jugu Srbije za izdaju KOSOVA a onda da jos ostanu na vlasti. Onaj ko potpise pravno obavezujuci sporazum a u ovomslucaju to je SNS i Vucic ne moze vise ostati na vlasti sem silom o represijom.

Dragane BUGARI ne smetajuti iz Custendil,tek ce Srbija da se trese kad sazna STA radis?????TRANZIT DRAGANE....

Ma sto mlatite pr.slamu svi si znamo da je toj milosevic sve prodao odavno i sd ce si prodamo i mi kuce i stanovi pa ce si iddmo za beograd.

Boske drma li drma, kreveti pucaju!

Boske ko je predsednik opstine kod tebe u Surdulicu?

puca po svim šavovima,čim su ovog konobara pustili da kanališe volju naroda...glup ko Bulatović

Nemojte da mi dirate Bosketa, on je položio, mislim, 11 ispita za nedlju dana u Sremsku kamenicu, genijalac + konobar, pa gde to ima. Od takve ljude možemo sve da očekujemo da nas ubede da smo siti, a stomak zavija. Glasali smo i sada trpimo. Sramota me što sam glasao za SNS. Stidim se samog sebe i uvek kažem da sam ispao budala, što priznajem da jesam. Šta možemo da očekujemo od Djoše, Bulatovića, Denzija na čelu sa Bosketom i ostalih preletača, kada misle samo o sebi i o svojim ženskicama.

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece