BOSKE dobitnik najviše gradske nagrade, o TOMIĆU ni reč

Dragan Stevanović Boske, prvi naprednjak juga Srbije, dobitnik je specijalne plakete „31. januar“, koja se dodeljuje u Vranju za Dan grada.

Skupština je na svojoj 22. sednici održanoj u četvrtak dodelila još nekoliko javnih priznanja i nagrada, na predlog Mandatno imunitetske komisije kojom predsedava Mirosalav Nešić (SNS).

Specijalno javno priznaje, uz diplomu  i 100.000 dinara biće dodeljeno Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića, za izuzetan umetnički doprinos, kako se čulo na Skupštini.

Budući da je ovde reč o dodeli nagrade na jubilarnu, 140. godišnjicu oslobođenja grada od Turaka, nagrade će biti dodeljene i ranijem predsedniku opštine Vranje i ministru Dragomiru Mitiću, kao i dugogodišnjem direktoru „Jumka“ Vlajku Joviću.

Na Dan grada, 31. januara, biće uručene nagrade i po 50.000 dinara dobiće Evropski PROGRES za „izuzetnu saradnju sa Vranjem i njihovu pomoć oko velikog broja projekata“, kao i Kancelarija za upravljanjem javnim ulaganjima.

Na skupštini nema opozicije, pa se sve odluke donose brzo i jednoglasno.

Na skupštini je inače iznet veliki broj netačnih i tendencioznih podataka kada su čitane biografije dobitnika, a baš niko se nije bunio ni što jubularnu nagradu nije dobio, recimo, Dragommir Dragan Tomić, dugogodišnji prvi čovek juga Srbije.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na Dan grada, na svečanoj sednici koja će biti održana 31. januara.

Najnovije vesti

ZutoCvece