Bora kao deo LOKALNOG IDENTITETA (FOTO)

Povodom 142. rođendana Borisava Stankovića, čiji je zvaničan datum rođenja 31. mart 1876. godine, a u okviru manifestacije „Borini književni dani“, pored spomenika velikom piscu u Gradskom parku u Vranju lokalna vlast je položila cveće, uz kratko podsećanje na najvažniji simbol grada.

Prisutnima se obratio predsednik Skupštine Dejan Tričković, podsetivši da je Vranje bilo glavna, skoro i jedina insiracija u toku čitavog Borinog stvaralaštva.

- Ono što je mislio i osećao, ono što je znao i učio o starom Vranju, oblikovao je u junakesvojih proznih radova.

Bora je pronikao u dubinu duše starog Vranja i ovekovečio kulturni i lokalni identitet svih Vranjanaca - rekao je Tričković.

Pored Tričkovića, polaganju cveća prisustvovali su i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktorke Biblioteke, Gimnazije i Medicinske škole, kao i veoma retki građani, očigledno nezainteresovani za ovakva dešavanja.

SSB

Komentari

Trickovic cita tekst koji su mu drugi napisali, Gonzi unezveren razmislja ma sve otislo u djavola i vreme se okrenulo protiv nas, gleda nemoj ga novinari slikav. A ostali oko njega, mrmljaju sebi u bradu, ajde be vise zavrsavajte, sramota, ko mecku na vasar ne vodite.

Pogledajte ove face! Kad niste hteli da podrzite kapitalan projekat, da vecnica za ekologiju napravi klozet u park, sad stiskajte. Ovaj strucnjak za ivericu i fosne, misli posle govor jedenje ce ima, vec se oblizuje. A Nesi samo gleda u telefon, da ne zakasni na komisiju za sport. Nijednu neje propustija, od Svetig Jovana zasedav, ko da su u UN. Tuga i velika nevolja nas je zadesila. Ovakvu vlast treba preziveti, nego ako je za utehu, vise od pola prodje mandat.

Najnovije vesti

Dinamo pobedom na čelo tabele »

Fudbaleri Dinama su u subotu, 10. kolu Prve lige, savladali na stadionu „Jumka“ ekipu Budućnosti iz Dobanovaca sa 2:0. N...
Sajam Zaposljavanja