BOLNICA: Rođaci kupaju pacijente vodom koju donose od kuće u KOFAMA!

Interno odeljenje vranjske Bolnice funkcioniše kao u srednjem veku, piše čitateljka T. P., jer su njenu baku, kako tvrdi. najbliži morali da okupaju vrućom vodom koju su u kofama doneli od kuće.

Prema svedočenju ove čitateljke, koja je poznata redakciji i koja je i sama želela da ovo izjavi pod punim imenom i prezimenom, njena baka bila je na Internom sedam dana, ali nije mogla da se okupa i održava higijenu jer na odeljenju, jednostavno, nema tople vode.

- Pacijenti sa najtežom kliničkom slikom su tu smešteni. Nismo mogli da okupamo baku jer nema uslova, a sa odeljenja ne dozvoljavaju da se napušta Bolnica iako smo mi na tome insistirali, da pomognemo jednom čoveku koji je bespomoćan. Jedino rešenje je bilo da napunimo kofe vrelom vodom kući i odnesemo ih u Bolnicu kako bi našoj baki održavali kakvu takvu higijenu – objašnjava T. P.

Mnoga su pitanja, kaže ona, a osnovna su gde mi to i u kom veku živimo.

- Ako gradonačelnik koji se prvo zakleo pred Hipokratovom zakletvom ne nalazi za shodno da reši probleme u svom dvorištu, da neće možda na nivou grada? Sve više pokazuju svoju nesposobnost i bahatost! – kaže na kraju naša čitateljka.

Ovome se nema šta ni dodati ni oduzeti.

Ako je ovo normalno, i ako ovako treba, onda, neka bude.

I neka je sa srećom.

SSB

Komentari

I normalno da se spomene gradonacelnik na kraju, jer je tekst ipak dat zbog njega a ne zbog problema izgleda

Pa ko ce resava te stvari ako ne gradonacelnik? Da nece vulkanizer mile mozda?

Gradonačelnik če ide od kuću do kuću da rešava svakome problem. Vidiš da je cilj SNS neli ukapira od 1990 za koga pisu dotične persone. Koje cas po cas odjure u Beograd na konsultacije kod svojih mentora.

Naravno.... Uskoro kreće kampanja da vidimo odakle Gonzija stan uBeogradu, kako zida vilu u Ćošku, itd... Pozdrav za SNS

Истина, на жалост! Интерно (па неурологија) су најстрашнији делови врањске болнице! Лети је посебно ужасно, пацијенти са најтежим дијагнозама а услови као у паклу - нема клима уређаја, постељина нема довољно, прљави и поцепани душеци су извор заразе... јадни људи.

Situacija na internom odeljenju u Vranju je bas takva kako je i opisala citateljka. Samo sto to stanje traje na internom bar 5 god. ako ne i duze jos iz vremena kada je Ljiljana Antic bila direktor-upravnik bolnice(a njeno maticno odeljenje je bas interno) , nije nista preduzela da poboljsa,verovatno i ne primecuje to zauzeta kopanjem u stranci SNS -a,kako bi napredovala zatim je dosla na mesto generalnog direktora Z.C.Vranje a situacija na internom odeljenju je postala jos gora jer direktorka i njeni duhovni liliputanci oko nje su zauzeti proslavama u korist reklamiranja SNS,slikanjem za drustvene mreze i sl. To nije za ostavku vec za zatvor. Ne branim gradonacelnika vec samo hocu da pojasnim da je za rad i rukovodstvo Z.C.Vranje nadlezno Ministarstvo zdravlja Srbije.

Nažalost i sama sam svedok nehumanih uslova na internom odeljenju.Miševi se šetaju po sobama, paučina visi sa plafona, dežurni lekari obilaze samo pacijente koje su oni primili.Ne dao dobri bog da bilo ko bude na ovom odeljenju!Odnos prema bolesnicima kao u filmovima strave...

Nema ništa od vranjsku bolnicu, što pre shvate svi da se na taj način ne vodi bolnica, dugovi do guše, takvo ponašanje i nebriga vode do dna.

Horor je na svim odeljenjima, zidovi sa flekama od vlage, otpada kreč i malter,na prozorima nema stakla, prljavstina na sve strane, čak sam i miša video kada sam proslog meseca bio na odeljenju.Bolnica u Vranju je leglo zaraze! Postavljaju za nacelnike i koordinatore lekare koje ceo svoj radni vek menjaju samo zadnjice u koje se uvlače.Najbolji primer hirurgije, zena nacelnik anestezije( nos ne zna da obrise) a sada i muz,a bivsa nacelnica hirurgije sada koordinator,uvlacila se Micetu pa Velicku a sada Ljiljani samo sto se ne prostre da po njoj gazi, to vazi za sve u Z.C.Vranje ko je na nekoj od funkcija, nema tu postenog i ponosnog kadra.Zalosno.

A ko se kome nije uvlacio i svlacio u Bolnici!Tom Micetu su se uvlacili zbog pozicije koje ima a u sustini da gs ne vide ocima te njegive kolege ali zlo sa zlom i ide!A ta vruca voda na internom ne funkcionise jos od pre Miceta Urosa Ljiljane..itd..Tamo se pacijenti ne kupaju nego im sobe smrde na amonijak od urina dijabeticara i na prokisnut znoj jadnih ljudi koje niko ne neguje, osim ostavljenih tableta na natkaznama kakvo kupanje kakva vruca voda!Sta je to?

Kada budemo shvatili da smo svi Mi odgovorni za stanje u kojem nam se zdravstvo nalazi, kad budemo shvatili da Smo Mi svi gradjani dozvolili da se obične barabe bogate na naš račun i nanose nemerljivu štetu svakom od nas, tad će umesto miševa da nas leče lekari!

Pa zar ne treba med. sestre da kupaju pacijente.To je normalno da rade u drugim drzavama.A ove nase samo mozes da ih pronadjes u sobe
za odmor gde se lafe.

Najnovije vesti

ZutoCvece