BOLNICA: Kad mesec ima 50 dana

Doktorka Ljiljana Antić, upravnica Opšte bolnice u Vranju, premašila je sve norme kada su u pitanju radni sati na poslu, na mestu prvog čoveka Bolnice i kao specijalista na Odeljenju interne medicine, saznaju InfoVranjske iz izvora u Zdravstvenom centru u Vranju.

- Dr Antić je preopterećena u svim mesecima ove godine, počev od januara kada je umesto predviđena 163 radna sata odradila 211, u februaru umesto 149 na poslu je provela 184, u martu je na radu provela 222 sata, a trebalo je 161, što je njen lični rekord - navodi neumoljive brojke sagovornik InfoVranjskih iz Zdravstvenog centra.

Prema ovom izvoru, Antićeva je u aprilu radila 49 radnih sati, ili sedam dana više od potrebnog mesečnog proseka, u maju je imala 27 a u junu 26 sati prekoremenog rada.

- Za jul je predviđen broj radnih sati 161, ali će dr Ljiljana Antić odraditi 213, dok će u avgustu umesto predviđenih 168 na poslu provesti čak 273 radna sata. Jedino nisam siguran da li se i u ovdašnjem ZC centru poštuje zakonom dozvoljeno plaćanje prekovremenog rada do 40 sati - hipotetičan je sagovornik InfoVranjskih.

Po njegovim rečima, «ironija je da osim načelnika odeljenja, raspored rada sa radnim satima potpisuje i upravnica Bolnice, dakle, Antićeva sama sebi utvrđuje dužinu prekovremenog rada».

Na pitanja upućena mejlom Zdravstvenom centru Vranje o problematici vezanoj za prekovremeni rad, InfoVranjske su ostale bez odgovora.

S. Kostić

Komentari

Haha radi isto ono što je pričala protiv Dr Zvonka Djordjevica... I ova pljačka na veliko... Regrutuje pacijente za magnet MD i internu mediku

Gospodjo smanji rabotu da pozivimo jos malo,ova ista kao vodja,NE JEDE ,NE PIJE SAMO RADI...SRBIJA UMIRE OD GLADI...

Hahahahah. Rešio Babacko da razotkije sve prevare Bolnice u gradu. Kako vidim doktor Ljiljana Antić uopšte nije naivna. Kako je pisao jedan od citalaca da je ona strucnjak u svojoj oblasti gde se ne poštuje ni Zakon niti Moral. Šta trebamo više pisati, aludirati i predlagati kada Doktorici Napredna stranka služi da radi svoj posao bez subspecijalizacije, da sama sebi upisuje ucinak sati i prekovremeni rad dok Doktori sede na biro rada. To se govori o bahatosti ove vlasti koja vuce grad, državu na dnu ponora. Možda se pojedini ljudi menjaju jer veruju da nešto tuđe ne pripada njima, da nešto šire u interesu grada pripada gradu a ovde direkno govori o "bezobrazluku i bahatosti" jedne Direktorke koja zloupotrebljava svoj službeni položaj bez trunke obraza i morala. Govori da je interesno član naprednjaka. Zamislite koliko takvih ima još u gradu u jadnu i ovu uništenu Srbiju. E moja doktorice, doktorice. Takvi brukaju svoj poziv. To govori i o Vašem predpostavljenom rukovodiocu, Direktoru Draganu Velickovicu. Sve je ovo jedno dno dna od ljudi. I posle pisanja vranjskih vi nastavljate da radite tako bahato i bezobrazno. Takvi brukaju doktorski poziv i Hipokratovu zakletvu

kakva je to galerija likova

Hohstapleri svi sviiiiiiii.brukd grada

Aki su podaci tacnu, trebalo bi razlikovati efektivno radno vreme od radnih sati provedenihna poslu. Vreme za topli obrok koje traje neobicno dugo, vreme za kafenisanje, privatne posete, odlazak iz kruga DZ zbog zavrsavanja privatnih obaveza, vreme provedeno u kancelarijama kolega...sve to dok pacijenti cekaju. Koliki je broj pregledanih pacijenata i nacin na koji se to radi je mnogo bolji pokazatelj necije produktivnosti.

Velickovicu znamo da vi sada počinjete da radite za Vranjske, ali ne treba sada kada odlazite u zaborav, da dajete poverljive informacije i kopije radne liste, ovo niko nezna osim vas i pravne sluzbe ...

zasto ne treba,pa valjda je istina i pravda najbitnija..uostalom,čovek treba da se ogradi od nečasnih radnji,ako ne zeli da ga strpaju u isti koš

Direktor Zc Vranje Dragan Velickovic je OKRENUO LEDJA stranci i predsedniku Slavisi Bulatovicu.....sad nastupa kao solo igrac.

To se direktor Velicko obracunava sa Ljiljom upravnicom bolnice. Direktor mu sada dodje opozicija gradskoj vlasti u Vranju.

To je naucio od LAKI to su maniri klana CAFE CAFE ,ali ce bude PEDALA....na kraju sami sebe ce kradu...

Slika govori vise od hiljadu reci

koja će to bežanija biti,kad kolabira sistem

NIJEDAN NECE DA POBEGNE 5 OKTOBAR JE NISTA STA IH CEKA,MNOGO SU ZLA NANELI SRPSKOM NARODU I DRZAVI KOJU SU SUSPENDOVALI SA CILJEM DA SE LICNO BOGATE.

I dalje si pljaskate nešto u što vi pečenke ne razumev! Pogledajte sate rada bilo kog doktora! 3,4 dežurstva mesečno ili 1 nedeljno i eto ih brojke!

Velickovicu kazi kolko si platio specijalnom advokatu Vladimiru Djordjevicu za zastupanje Z.C VRANJA,da li je bilo po pola?

Ako je to uradio onda napravio veliku grešku, ste će mu to sve u životu, čoveku daj si ostavku i povuci se u miru bez blama ...

Nije mi jasno kako direktorka može da ima ovoliko prekovremenog rada kad ne rade ni kolonoskop,ni gastroskop,pa se pacijenti šalju u privatne ordinacije.Ne da nema prekovremenog rada,nego nema ni dovoljan broj radnih sati da primi osnovnu platu,jer ne radi ništa,kao i mnogi drugi "napredni"doktori.Vrlo lako se ovo može proveriti.

Blokada na danasnji dan Zc Vranje 289.338.481,96

Ako je tacna cifra, zašto Velicko angažuje advokate, da još više ubuli ZC, ima li on dobrog ekonomskog savetnika koji može ovaj problem da resi , nije mi jasno

..kakva galerija likova,ahahaha..dobri ste dragi sugradjani...

Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran..

Koji prekovremeni rad ima tek dr Mengele Velickovic, on dok ne otrsi sve sto moze danonocno radi..I jos je direktor..e moji naprednjaci, jadno!

Ti Osmani ne lupetaj.Uvek lupetas bez pokrica.Doktorka kao i mnogi doktori imaju ogroman broj prekovremenih sati koje ne naplacuju i to se da lako proveriti.I to je praksa decenijska i dosta vise lupetanja.A Dragan julka je u panici i sada zeli da diskredituje doktorku.A o njegovim mutnim poslovima sa Mangom tek ce spec.tuzilastvo da radi

Ocigledno ti nemaš pojma. Ovde se doticna Direktorica proziva u tekstu i širem auditorijumu Komentara kako kao Direktor, šef i Doktor sama sebi potpisuje prekovremeni rad. Šta je to 3 u 1. Zamisli dali je to normalno, moralno Zakonski. Ocigledno nemate pojma pa lupetate kao Maksim po Diviziju. Nismo mi protiv doktora. U svemu pa i radu doktora nema regulisanog rada. Zašto doktori imaju toliki prekovremeni rad. Zašto nije donešeno Rešenje o "prerapodeli rada" ili zaposliti nove doktore. Sve je to Zakonom regulisano ali kod Naprednjaka nema toga.

Vranjske potrudite se da saznate koliko je ZC platio fiktivne pravne usluge advokatu Vladimiru Djordjevicu i njegovom potrcku Marku Aleksicu. Milione su digli iz kase i podelili sa Velickom.

Mora sistem da se rasformira jer sef privrednog na DACKA najbolji drugar,to je sramota sta rade...DACKO ce dodje I taj dan 100%.

Znam jednog doktora ko je vratio platu dok je bio u mandatu predsednika skupstine Dr.Slobodan Stamenkovic zvani Konzula. Sad da li je zbog profesije psihijatra lud ili su ovi mnogo pametni. Vucic ih samo zove Zuti lopovi a ovi njegovi napredni I posteni da nas uniste.

Dragane kako da se uclanimo u JUL?

Koji doktor koliko radi, to pacijenti najbolje znaju.

niko neće biti smenjen,procesuiran niti odgovarati za krađu,nemar ili neznanje;sve dok ovaj sistem u potpunosti počiva u rukama naprednjaka..a već smo se svi uverili da su oni tu da se nakradu i uzmu od ovog napaćenog naroda što je više moguće..zato,narode moj,pamet u glavu,organizacija i olovku u ruke..smenimo bagru,dovedimo nove,poštene ljude,ima gomila mladih lekara,koji čekaju posao i koji će ga obavljati savesno i pošteno

DIREKTORKA POD HITNO DA VRATI PARE KOJE SU ULOZENE U NJENO USAVRSAVANJE UKOLIKO NIJE ZAVRSILA SPECIJALIZACIJU JER JE TO JEDINO ISPRAVNO I MORALNO! I DA ODGOVORI NA PITANJE DALI U FOND RADNIH SATI RACUNA I VREME PROVEDENO U DIREKTORIJUMU ZCV I INTERNOJ MEDICI?

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece