Blokirani računi škola u Vranju

Iako je lokalna samouprava uoči nove godine izdvojila oko 22 miliona dinara za deblokadu računa u obrazovanju, više vranjski osnovnih i srednjih škola opet su blokirane po osnovu prinudne naplate na ukupan iznos od 3,8 miliona dinara.

Na današnji dan u blokadi su četiri osnovne škole u gradu i jedna seoska, kao i dve srednje škole.

Među osnovnim prednjači OŠ Svetozar Marković sa iznosom blokade od 1,1 milion dinara, a potom OŠ Radoje Domanović čiji je račun blokiran na iznos od 626.000 dinara.

BLOKIRANI ŠKOLSKI RAČUNI

Slede OŠ Branko Radičević sa blokadom od 380.000 dinara, te Dositej Obradović sa 47.000 dinara.

U gradu jedino nisu blokirani računi osnovnih škola Vuk Karadžić i Jovan Jovanović Zmaj, kao i račun OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji.

Kada je reč o seoskim školama na području grada, izvan platnog prometa je jedino račun OŠ Kralj Petar Prvi Oslobodilac u Korbevcu sa iznosom blokade od 206.000 dinara.

Škole u Vranju duguju za putne troškove oko 11,5 miliona dinara

Računi škola u Rataju, Vlasu, Tibuždu i Vrtogošu nisu blokirani.

Među srednjim školama, blokiran je račun Gimnazije Bora Stanković na iznos od 765.000 dinara, kao i račun Hemijsko-tehnološke škole (675.000), dok su ostale srednje škole uključene u platni promet.

Do blokade računa najčešće dolazi zbog aktiviranja izvršnih presuda zaposlenih po osnovu neisplaćenih putnih troškova.

 

Komentari

Pitanje je zasto je skola u Korbevcu u tolikim dugovima i zbog koga.raspitajte se malo kakve se sve mutne rabote tamo obavljaju

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece