BLOKIRAN račun Muzeja za oko ČETIRI MILIONA

Presudom Osnovnog suda, a na osnovu tužbe stanara iz solitera D u bloku Pošta - banka u Vranju za korišćenje prostorija u zgradi od strane umetnika, račun Narodnog muzeja blokiran je za skoro 3,9 miliona dinara, prenosi zvaničan gradski sajt.

Kako prenosi ovo „glasilo“, na javnu reč odvažio se i direktor Muzeja Saša Stamenković, koji se od javnosti krije nešto više od 18 meseci, i rekao da je Gradsko veće još 2010. godine dalo saglasnost da muzej može sklopiti ugovore o korišćenju prostorija za potrebe umetnika, koji su u obavezi bili da ovoj ustanovi godišnje ostave po jednu sliku, što su i činili.

Koliko se iz ovakve izjave moglo shvatiti, muzej je praktično tuđ prostor izdavao umetnicima, a oni su to plaćali slikama?

Sud je sada doneo presudu u korist stanara sa obrazloženjem da se ova ustanova neosnovano bogatila.

Po istom osnovu doneta je u prethodnom periodu još jedna presuda, i to u korist stanara solitera C.

Saglasnost Gradskog veća odnosila se na period od 2010. do 2015. godine, prenosi gradski sajt.

Komentari

I hoće li neko da odgovara za neznanje i nesposobnost ? Pa vi ste zlo za Srbiju.Hvala vranjskim novinama na ukazivanju i obaveštavanju i da napomenem , botovi, svako ima pravo na svoju reč i mišljenje, sloboda govora nam nije ukinuta.I ne ljutite se što ste otpadnici srpskog naroda i pravoslavlja.

Da li ima odgovornih za to?

Da li ce jedan da odgovara za nenamensko trosenje?

Саша није крив али ови претходни да се сраме како их није срамота...

Najnovije vesti

Šta sve možeš kad si načelnik »

Verni čitalac Info Vranjskih uslikao je načelnika opštinske uprave u Trgovištu Dragana Anđelkovića u nedozvoljenoj situa...
Sajam Zaposljavanja