BLOKIRAN račun Muzeja za oko ČETIRI MILIONA

Presudom Osnovnog suda, a na osnovu tužbe stanara iz solitera D u bloku Pošta - banka u Vranju za korišćenje prostorija u zgradi od strane umetnika, račun Narodnog muzeja blokiran je za skoro 3,9 miliona dinara, prenosi zvaničan gradski sajt.

Kako prenosi ovo „glasilo“, na javnu reč odvažio se i direktor Muzeja Saša Stamenković, koji se od javnosti krije nešto više od 18 meseci, i rekao da je Gradsko veće još 2010. godine dalo saglasnost da muzej može sklopiti ugovore o korišćenju prostorija za potrebe umetnika, koji su u obavezi bili da ovoj ustanovi godišnje ostave po jednu sliku, što su i činili.

Koliko se iz ovakve izjave moglo shvatiti, muzej je praktično tuđ prostor izdavao umetnicima, a oni su to plaćali slikama?

Sud je sada doneo presudu u korist stanara sa obrazloženjem da se ova ustanova neosnovano bogatila.

Po istom osnovu doneta je u prethodnom periodu još jedna presuda, i to u korist stanara solitera C.

Saglasnost Gradskog veća odnosila se na period od 2010. do 2015. godine, prenosi gradski sajt.

Komentari

I hoće li neko da odgovara za neznanje i nesposobnost ? Pa vi ste zlo za Srbiju.Hvala vranjskim novinama na ukazivanju i obaveštavanju i da napomenem , botovi, svako ima pravo na svoju reč i mišljenje, sloboda govora nam nije ukinuta.I ne ljutite se što ste otpadnici srpskog naroda i pravoslavlja.

Da li ima odgovornih za to?

Da li ce jedan da odgovara za nenamensko trosenje?

Саша није крив али ови претходни да се сраме како их није срамота...

Najnovije vesti

Sajam Zaposljavanja