BIZNIS PATRIOTIZAM: Šta će DRECUNU tolika zemlja na Vlasini?

Pravi primer kako se naplaćuje patriotizam u zemlji Srbiji možda je ovih dana dao Dejan Drecun, sin znameniitog novinara i sada predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna.

Stariji Drecun je iz Surdulice, odakle na guran za novinara vojnog lista „Front“, da bi se kasnije proslavio najpre svojim ratnim izveštavanjem za RTS sa Kosova, a zatim i malverzacijama prilikom kupovine stana od te firme.

Mlađi Drecun je sada u žiži javnosti, a ponešto o njegovim poslovima okrio je CINS.

Sve u svemu, Dejan Drecun je poslovni partner sa Draganom Lakićevićem, nekadašnjim direktorom surduličke „Mačkatice“, u firmi „D&D Energy“ iz Beograda, piše CINS.

Ova firma je 2016. godine zakupila 140 hektara kod Velikog Gradišta, na 30 godina, sa cenom zakupa od 18,65 evra po hektaru godišnje, od tamošnje opštine, a preko ministarstva poljoprivrede.

Radilo se, kako je najavljivano, o investiciji vrednoj oko tri miliona evra, ali, kako investitori, Drecun i Lakićević, nisu uspeli da zemljište privedu nameni, ugovor je krajem 2018. godine raskinut.

Prema pisanju CINS-a, firma „D&D Energy“ nije ni postojala kada je raspisan taj konkurs, ali je osnovana za šest dana, i poslednjeg dana roka prijavila se na licitaciju.

Još zanimljivije, ovo Dejanu Drecunu nije prva firma u ovoj oblasti, jer je do sredine 2016. godine bio je suvlasnik firme „Obnovljiva energija plus“ čije je sedište u Pirotu, a kada ju je napustio, firma je ostala u blokadi zbog duga od gotovo milion dinara (7,700 evra, CINS).

Ovde se priča vraća na domaći teren, u Surdulicu.

Naime, Drecun i Lakićević su, opet preko ministarstva poljoprivrede, zakupili u opštini Surdulica, opet na 30 godina, 54 hektara zemlje.

Oni su se javili i na novi opštinski konkurs, sa željom da zakupe još 100 hektara, ali im opština to nije odobila, „jer ne žele nikakve elektrane na Vlasini“.

Ovome treba dodati i da je firma „D&D Energy“ zakupac oko 15 hektara zemlje pored Žitorađe, u opštini Vladičin Han.

E, kad su Surduličani odbili izdavanje zamljišta Drecunu i ekipi, odmah su, pričaju u opštini, krenuli raznorazn pritici, iz dana u dan sve veći, a neki od njih išli su direktno od ministarstva poljoprivrede.

Šta zapravo Drecun i Llakićević rade sa tolikom zemljom, za koju plaćaju zakup, a ne koriste je ni na jedan način?

Ovo ostaje nepoznato, ali, mora da je izuzetno kvalitetno, čim se u priču umešaao i čuveni vojni analitičar i funkcioner SNS-a Milovan Drecun, malo u funkciji roditelja, a više u funkciji poznavaoca stvari.

On je, gostujući u jutarnjem programu Pinka, u sada već klasičnoj papazjaniji, otkrio publici koliko ga ljudi progoni, „samo zbog njegove borbe za istinu“.

- Mafija bar porodice nisu dirali, ovi su još gori - rekao je Drecun, pojašnjavajući da su Fond za humanitarno pravo, NUNS i „neki pojedinci“ direktno spremni da izdaju interese Srbije.

Sve braneći te interese, ali i zakup zemjišta, umešao je Drecun tu praktično i surduličko rukovodstvo, lažno ga optužujući da nije prisustvovalo odavanju pošte žrtvama rata, umešao je i bugarske obaveštajne službe, i ko šta još ne, samo da bi pokazao kako je proganjan.

A proganjan je jer njegovom sinu neko nije želeo da da baš sve što mu se prohte!

Tako, sve braneći Srbiju, Drecuni nesmetano mešetare, do daljeg.

Šta, ostaje da se vidi. Vrlo brzo.

SSB

Komentari

Класичан дебил.

Bravo Surdulica, ne popuštajte mafiji i sekti.

Nije mi jasno šta to brani Drecun i po čemu je vrli vojno-politički komentator?
Osim što je uvek bio na strani vlasti i vodio kampanje za pojedince po nalogu te iste vlasti.

Sve sto je Drecun rekao na Pinku je tacno. Novica godinama na dan slave Surdulickih mucenika organizuje odlaske dece u druge gradove ili neke druge manifestacije. Svako to zna... a da Novica unistava svesno Surdulicu to je opste poznato

Najnovije vesti

Vranjanac u vrhu DPM »

Predsednik vranjskog gradskog odbora i koordinator za Pčinjski okrug Demokratske partije Makedonaca Aleksandar Božinovsk...
ZutoCvece