Bezuspešna potraga za GOGČETOVIM UBICOM

Ni posle sedmomesečne potrage, holandska policija nije na tragu ubicama kontroverznog biznismena Gorana Tasića Gokčeta iz Vranja, koji je u pucnjavi 15. marta oko 22.15 časa likvidiran u Amsterdamu.

Uprkos nagradi od 20.000 evra za informaciju o zločincima, policija Holandije još tapka u mestu.

Prema dosadašnjim saznanjima, žestoki momak vranjskog asfalta avionom je iz Švedske stigao na amsterdamski aerodrom dva sata pre pogibije.

Do zabačenog dela grada Piet Mondranstrat stigao je taksijem, gde su ga kod jedne zgrade namamile i čekale ubice.

Goran Tasić Gokče bio je poznat u Vranju po nasilju, iznudama, pokušaju ubistva i bahatom ponašanju.

U svom bogatom kriminalnom dosijeu žestoki i uticajni “kontroverzni biznismen” koji je bio lak na obaraču imao je 20 krivičnih prijava.

Zbog pokušaja ubistva karatiste Zorana Popovića u julu 2003. godine sa tri hica iz pištolja,Viši sud u Vranju osudio je Tasića na pet godina zatvora.

Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu na 3,3 godine zatvora, a posle devetomesečnog robijanja, Gokče je amnestiran i pušten na slobodu.

Tasić je optužen 2010. godine da je za veću sumu novca reketirao svog kuma, bivšeg lokalnog lidera Nove Srbije i narodnog poslanika Radoslava Mojsilovića.

Prema navodima pravosudnih organa, Tasić je kuma prisilio da se u banci zaduži za tri miliona dinara.

Ipak, Tasić je na kraju na Apelacionom sudu u Nišu oslobođen optužbe za iznudu.

Zbog nedostatka dokaza Tasić je oslobođen i optužbe da je u septembru 2009. hicima iz pištolja iz džipa pokušao da ubije Aleksandra Dimitrijevića Vojsku.

Tasić se posle petomesečnog bekstva predao policiji, ali nije odgovarao za pokušaj ubistva jer je Dimitrijević promenio iskaz.

U “Simpovom” hotelu na brdu Pržar iznad Vranja Tasić je 24. jula 2015. godine pucao na kožara iz Vranjske Banje Dragoljuba Đorića(35),kojeg nije pogodio.

Pravosuđe je ovaj incident okvalifikovalo kao nasilničko ponašanje.

V.Pešić

Komentari

Ne pisite vise o ovakvim stvarima pisete o kriminalu I negativnim stvarima koje ne zasluzuju ni jedan procenat paznje.

Lokalni mafijaš koji je delovao globalno....zato je tako i završio...uterivao ljudima i pevaljkama strah u kosti,lomio,tukao ,maltretirao...i nije vredan pomena....mračio i oblačio....i završio kako je završio....nije ni moglo biti drukčije.....sam je odabrao takav put,niko ga nije terao...

Pogledajte samo optuzbe... pucanje na drugo lice - nasilnicko ponasanje!!!?
Osudjen na 3.3 godine - amnestoran posle 9 meseci.
O Srbijo medju sljivama!!

A be pogodija li je on nekoga?

Najnovije vesti

ZutoCvece