BAT radi na razvoju vakcine protiv COVID-19

Kentucky BioProcessing (KBP), biotehnološka kompanija koja posluje u okviru British American Tobacco Grupe (BAT), koja ima svoju fabriku i u Vranju, počela je sa radom na razvoju vakcine protiv novog COVID-19 virusa, a koji je trenutno u fazi pred-kliničkog ispitivanja, saopštila je ova komppanija.

Ukoliko testiranja pokažu dobre rezultate, kompanija veruje da bi, uz pomoć partnerskih kompanija i vladinih agencija, proizvodnja između jednog i tri miliona vakcina nedeljno mogla da počne već od juna, kaže se u saopštenju.

Takođe, kompletan projekat razvoja vakcina biće isključivo neprofitnog karaktera.

Za razvoj vakcine korišćena je BAT-ova tehnologija ubrzanog rasta duvana, koja je pokazala brojne prednosti u odnosu na klasičnu tehnologiju razvoja vakcina, s obzirom na to da je potencijalno sigurnija jer ne nosi patogene koji mogu da izazovu bolest kod ljudi.

Uz to, brži razvoj omogućen je zahvaljujući tome što se u sadnici duvana sadržaj vakcine akumulira znatno brže.

Istovremeno, za razliku od tradicionalnih vakcina koje često zahtevaju hlađenje, formula koju BAT razvija ostaje stabilna na sobnoj temperaturu.

British American Tobacco preuzeo je kompaniju KBP 2014. godine sa ciljem korištenja njenih jedinstvenih tehnologija ekstrakcije duvana u razvoju nove kategorije proizvoda koje su, za razliku od cigareta, lišene procesa sagorevanja duvana.

Dodatno, KBP je bila jedna od retkih kompanija koja je te iste godine uspela da razvije efikasan tretman protiv ebole.

Komentari

Veoma ohrabrujuca vest u ovom trenutku! Samo napred, BRAVO!

A naprdnjaci , dali oni razvijaju program vakcine protiv virusa Covid-19 koja moze da bude delotvorna na njihove clanove koji su svo vreme pandemije u agitaciju stranke. Ta vakcina podrazumeva da prvo oni moraju da budu vakcinisani jer su sve prisvojili. U ovom vremenu su samo oni najbitniji, najprimarniji. Toliko o njihovoj demokratiji

A Novica Toncev, da li on razvija program vakcine protiv virusa Covid -19, koja moze da bude delotvorna na njega i njegove clanove SPS koji su sve vreme pandemije u agitaciji stranke, pod maskom "Crvenog krsta", " Volontera" a sve aktivisti Novice Tonceva. Ta vakcina podrazumeva da prvi on,pa svi ostali treba da budu vakcinisani, zato sto su sve prisvojili od 2008. do danas. Od 90-te. su oni najbitniji, najposteniji, najsposobniji i naravno nezemenljivi. Toliko o Novicinoj demokratiji i demokratiji njegovih saradnika.

Imace BAT vakcinu al u nekom drugom univerzumu.

Najnovije vesti

ZutoCvece