Banjska škola pred GAŠENJEM, izgubila spor od 20 MILIONA

OŠ «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji uskoro bi mogla biti zatvorena, jer je Apelacioni sud u Nišu potvrdio presudu kojom se tužilac Slobodan Aleksandrov vraća na posao, a kome banjska škola mora da mu isplati 20 miliona dinara, saznaju InfoVranjske.

Apelacioni sud u Nišu u svojstvu drugostepenog potvrdio je presudu Osnovnog suda u Vranju u korist Aleksandrova 22. oktobra ove godine, a škola je primila odluku 20. novembra.

Epilog ovakve sudske presude je katastrofalan za banjsku osnovnu školu, jer će ona morati iz svojih mizernih sredstava da isplati Aleksandrovu 20 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada, doprinosa, advokatskih troškova, a takođe moraće da izmiri i porez na zarade koji će uvećati izdatke škole u ovom izgubljenom sudskom sporu.

Pomenuti rashod banjske škole može da dovede zatvaranju škole i obustavi svih školskih aktivnosti, jer Ministarstvo prosvete nema zakonsku obavezu da navedeni iznos sredstava uplati školi, već će ona morati da sama izmiri potraživanja Slobodana Aleksandrova.

Podsećamo, Aleksandrova je u školi zaposlio 1. januara 1997. godine tadašnji direktor Velimir Bulatović, otac Slaviše Bulatovića, 1. januara 1997. godine, a radni odnos mu je prestao 31. decembra 2005. godine, kada je uzeo socijalni program i otpremninu od 234.000 dinara.

Aleksandrov je pokrenuo sudski spor protiv škole, ali je i prvostepenom i drugostepenom presudom 2015. godine odbijena njegova tužba, a i Vrhovni sud je odbio zahtev za reviziju sudskog postupka.

U promenjenim političkim okolnostima 2016. godine, nova direktorka banjske škole Vesna Anđelković, članica SNS, menja advokata pobednika Nebojšu Novkovića i određuje da Stojan Ilić, takođe naprednjak, član Saveta za pravna pitanja GrO SNS, preuzme predmet «Aleksandrov».

Vrhovni kasacioni sud, opet u promenjenim političkim okolnostima, donosi odluku o reviziji sudskog procesa u slučaju «Aleksandrov», pa prvostepeni Osnovni sud u Vranju donosi presudu u korist tužioca 2018. godine.

Banjska škola ulaže žalbu Apelacionom sudu u Nišu koji je potvrdio prvostepenu presudu i praktično stavio katanac na vrata škole!

S. Kostić

Komentari

Bravo za Slobodana

Da to ne beše kadar Bulatovića starijeg iz vremena njegovog direktorovanja. Ala će da padne procenat.

Tuga.Sprega političke u liku porodice Bulatovič i pravosudne mafije.Čovek koji je uzeo pare za socijalni program,koji ne ispunjava uslov da radi u školi jer nema položen ispit za licencu,nema status "zatečenog radnika" dobija na sud,a presude Apelacionog suda iz 2015 i Vrhovnog suda Srbije iz 2010 u korist škole ne uzimaju se u razmatranje jer ih advokat škole nije dostavio tokom ročišfa.Zato je i stari Bulatović tražio od direktorje Vesne da se zameni raniji advokat škole Nebojša Novković.Kad padne ova vlast Vesna Anđelković završiće u Padinskoj Skeli.

Tkv direktorka neće samo zbog Aleksandrova i deset otpuštena radnika da završi u Padinskoj Skeli.Završiće ona tamo i zbog toga što je nezakonito potpisala poresku prijavu Velimiru Bulatoviču da legalizuje školsku zgradu,zbog stola od oraha koji je dala Velimiru Bulatoviću i zbog toga što je dala školske prostorije na korišćenje bez nadoknade privatnoj srednjoj školi iz Beograda.Žena je pravi kriminalac kojoj je mesto u zatvor a ne da je direktor obrazovne ustanove.

KONACNA PRAVDA ZA SLOBODANA
A OVI LOPOVI KOJI SU SVOJIM ZNANJEM OJADILI SKOLU ZA OVU CIFRU
DA IZ SVOG DZEPA NADOKNADE
ZATOJ SKODU SIN MU KUPI KO CARAPE- NICIJA NIJE GORELA DO ZORA A NA BULCU JESTE
AL SI KUPI DRUGU...PA CE GORI PA PA CE KUPI...I TAKOJ

Takoj i treba za ovj narod glup,Stojan Ilic je poznat na takvi sporovi i on je golem strucnjak.U dil ss sudije sve moze samo da se ojadi drzavna to jest narodna kasa...skola ako nema pare ima Ministarstvo a ako nema Ministarstvo ima drzavna to jest narodna kasa.Stojan Ilic veliki advokat da uzma pare od narodnu grbacu.To je SNS svita koja goli i sobuva ovj narod.U dil ss sudije kako u Vranje takoj i u Nis.Vranjsko a i Srpski sudovi su bidnali ko tezge na zeleni pijac pa kad ulegnete u sud imate tezge od broj 1 pa nadalje i tama se pogadjas ko na pijac.Nemamo mi pravdu u Srbiju vec duze vreme vlada anarhija i bezakonje a narod ko narod trpi li trpi.Zaradija Stojan pare i ima gomilu lokali i gomilu stanovi...kude li ce gi je dusa neznam...

Iselite Bulatovici ,pa od prodaje tog dela skolskog dvorista,namirite dug

Epa takoj neka nije kad drzavu vodev ovakvi ljudi.Pa zasto je direktorka otkazala advokata koj je dobija spor-epa taj advokat sigurno ne diluje ss sudije.Namirisali pare i veliki sef i veliki advokat Stojan.Elem ako neznajete Bulatovic osim sto je narodni poslanik i za godinu dana u skupstinu pricaja 0.00 minuta ov vi je narode moj i CLAN NA SKUPSTINSKI ODBOR NA SRPSKO PRAVOSUDJE. Stojan kao veliki advokat a ujedno i pravni zastupnik na SNS odbor u Vranje je dobija posao godine a i stranku OS *Predrag Devedzic* ss dogovor na velikog sefa kako da gu ojadev.Necev ojadev oni skolu vec ovj narod napaceni.Sigurna kasa je DRZAVNA kasa u njum ima pare uvek,ako nema cs se napuni-veliki vodja podigne akcizu sam 5 dinara na kilo gorivo i ete ti pare za njigovi potrckovci i dupelisci.Ovoj je cis primer narode moj kako se narod pljacka.Stojan Ilic kao golem advokat i strucnjak iz pravo jedva imaja 3- u srednju skolu a fakultet sam si znaje kako ga je zavrsija.Tatko mu pokojni cika Ljuba Pop bese mnogo poste i cestit covek.Ovej 20 miliona ili te skoro na 200 000 evra si je dobra parica-direktorka ce si dobije jedno 5000 e,sudija u VKS ce si dobije jedno 30000 iljadarke a Stojan veliki i sef mu bulca resto a narod ko narod nek si glodje prazan gra.Eeeeeeej narode sve li ste bre nadrogirani.

Najnovije vesti

Buki na muki »

Iako su vranjski naprednjaci ostvarili (neslućeno?) veliku pobedu na junskim izborima, uprkos istorijski maloj izlaznost...
ZutoCvece