Banja subotom bez stomatologa

U Zadrvatsvenoj stanici u Vranjskoj Banji odlukom rukovodstva Zdravstvenog centra u Vranju subotom ne radi stomatološka služba, saznaju InfoVranjske iz izvora u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije.

- Voljom rukovodstva, Banjčani subotom nemaju više stomatologa u svojoj ambulanti, što niko pametan ne može da razume, prvenstveno, zašto su stomatolozi iz Banje tim danom prebačeni u Vranje, a ne rade u Banji kao što je bilo do sada -, napominje sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po ovom izvoru, subotom je bez pomoći stomatologa ostalo desetak hiljada potencijalnih pacijenata.

- Znamo da Zdravstvena stanica u Banji ima široko gravitaciono područje na kome živi oko 10.000 ljudi. Tu, naravno, izuzimam jedino Krivu Feju koja ima svog stomatologa u ambulanti, pa ovo prebacivanje stomatologa iz Banje kako bi subotom "pojačali" stomatološku službu u Domu zdravlja niko ne razume. Zato se pitamo čiji je to gaf, rukovodstva Doma zdravlja nije, već rukovodstva ZC Vranje koje o svemu odlučuje, a tako nešto niko od direktora nije radio, pa ni Dragan Veličković, prethodni direktor koji je imao veću širinu od sadašnje direktorke Ljiljane Antić -, zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Istovremeno, u Vranjskoj Banji iz redova građana čuju se sve glasniji protesti protiv ovog postupka rukovodstva ZC Vranje koji su subotom desetak hiljada potencijalnih pacijenata ostavili bez stomatološke službe.

Najnovije vesti

ZutoCvece