Bajrami: Kvote za studente Albance sa juga Srbije već određene

Ministar za obrazovanje, nauku i tehnologiju u Vladi Kosova Arsim Bajrami izrazio je spremnost da Kosovo, u okviru mogućnosti, podrži razvoj obrazovanja, naročito na parauniverzitetskom nivou u opštinama juga Srbije u kojima Albanci predstavljaju većinu, piše portal Titulli.com.

On je u susretu sa predsednicom opštine Preševo Arditom Sinani izjavio da će Univerzitet u Prištini poštovati kvote za studente albanske nacionalnosti sa juga Srbije, kako bi im pružio mogućnost nastavka školovanja na albanskom jeziku.

U vezi sa temom obezbeđenja udžbenika za đake na jugu Srbije, Bajrami je istakao da će se Ministarstvo obrazovanja Kosova angažovati i dalje da ovo pitanje uređuje u okviru međudržavnih odnosa.

Predsednica Preševa zatražila je da Univerzitet u Prištini, kao i drugi javni univerziteti na Kosovu „i dalje drže otvorena vrata za studente albanske zajednice“ Preševa, Medveđe i Bujanovca koji su zainteresovani za studije na Kosovu.

I.V.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece