BAHATI DIREKTOR ignoriše čak i sudske odluke

Direktor Predškolske ustanove „Naša radost“ Milovan Aleksić, kadar SNS –a iz Bujanovca očigledno je pravi primer lokalnik bahatih rukovodioca koji smatraju da nisu dužni da sprovedu odluke čak ni odluke suda, pa čak ni Apelacionog.

Biljana Trajković, vaspitačica PU „Naša radost“ obratila se u četvrtak u Vranju medijima sa molobom da joj pomognu da nadležni vide kako se u Bujanovcu ne poštuju odluke suda.

Ona je novinarima ispričala kako je godinama unazad bila na meti direktora Milovana Aleksića, trpela torturu i mobing na radnom mestu zbog čega je bila prinuđena da pravdu potraži na sudu.

Nakon višegodišnjeg sudskog spora, u februaru ove godine Apelacioni sud je doneo presudu prema kojoj je direktor dužan da vaspitačicu vrati na mesto glavnog vaspitača, ali kako su Biljana i njen pravni zastupnik advokat Dragan Veličković rekli novinarima, direktor odbija da odluku sprovede.

- Doživela sam neprijatnosti na poslu iako nemam ni jednu mrlju u karijeri. Radim u „Našoj radosti“ od 1992. godine, od 2014. na poslu glavnog vaspitača. Bez ikakvih argumenata, mene je direktor smenio sa tog mesta. Niko nije hteo da mi pomogne da isteram pravdu, morala sam prava da ostvarim na sudu – kaže Biljana.

U presudi Apelacionog suda, koju je Biljana dostavila, navodi se da se tuženi obavezuje da Biljanu Trajković vrati na poslove i radne zadatke na poslovima glavnog vaspitača u roku od osam dana.

Iako je presuda iz februara, Biljana i dalje radi kao vaspitač u seoskom vrtiću.

- Odakle tolika moć tom čoveku, na koji način sme da ne poštuje sudske odluke i da li smo mi žene u Srbiji, naročito u unutrašnjosti, izložene torturi od strane lokalnih moćnika? – zapitala se Biljana.

Ona dodaje da je očajna jer ne zna kome da se obrati, pita se šta je rešenje njene situacije kada jedan direktor ne želi da sprovede odluku Apelacionog suda.

Direktor bujanovačke Predškolske ustanove Milovan Aleksić, poslao je nekim medijima saopštenje za javnost u kome se konfuzno poziva na izmene Pravilnika, prema kojima je u međuvremenu Biljanino radno mesto prestalo da postoji.

Ustanova je u 2016. godini bila upoznata od strane osnivača da će biti sprovedene mere koje je Vlada Srbije donela o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u opštini Bujanovac.

Odlukom SO Bujanovac, od 5. februara 2016. godine, maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u Predškolskoj ustanovi je bio 85 radnika.

U 2017. doneta je nova odluka prema kojoj maksimalan broj zaposlenih treba da bude 82 radnika i kako su se stvorili uslovi za preraspoređivanje radnika i kako ne bi došlo do tehnoloških viškova Ustanova je Biljanu Trajković i Salihi Sabrije rasporedila na poslovima vaspitača.

- Zbog svega toga Ustanova nije bila u prilici da vrati Biljanu Trajković na mesto glavnom vaspitača, jer to radno mesto više ne postoji – kaže se u saopštenju, koje je u ime ustanove potpisao direktor Milovan Aleksić.

Nije prvi put da ovaj direktor ovako reaguje, podsećamo da je uzbunjivač iz ove ustanove ispričao za Info Vranjske kako je njegov unuk maltretiran jer je on ukazao na propuste direktora.

NIV

Komentari

Tako i treba kad smo prostacima dali da jasu. U Vranju nekad nisu smeli od pumpe u cesalj naselju da idu ka centru bez da pitaju... i posle nije batina iz raja izasla!

Zar u Vranje nema sposoban čovek za direktora nego primljen iz Bujanovac opravio tamo pa i Vranje će opravi. E moja glupa maso. Kažu će pobedi SNS opet i u Vranje i u Srbiju. Naravno pokrasce izbore. Jedini spas ulice i motke.

Citaj da je za Bujanovac, a sto fali na bujanovcani, cela prosvrta u buj se dovukla iz Vranje a nasi radiv ko taksisti, bagro

Kad ste neskolovavi tako je,neka vas i dalje vuce za nos Stojanca Arsic i njegovi piuni.

Direktor bujanovackog vrtica je pravi primer i olicenje Vuciceve vlasti pre svega olicenje zastite bahatosti i nezakonja naprednjackih pulena od svih drzavnih organa i institucija.Za njih ne postoji SUD tuzilastvo policija sve je njihovo.Ljudi vidite sta je sve radio i na Sudu dokazano a dokazano je i zlostavljanje deteta a zamislite sta se sve krije u tuzilastvu i policiji.Samo jedna sitnica nestanak sluzbenog vozila vrtica za vikend ispred svog stana da bi vozio gradjevinski materijal za kucu koju gradi u Vranju i nista kao da auto nije osnovno sredstvo za visegodisnju upotrebu i svi cute i Opstina i tuzilastvo i policija jer svima on pruza protiv uslugu u vidu zaposljavanja supruge snaje prijateljice.Cudo nevidjeno i ako je od naprednjaka mnogo je jer tu je umesan i narodni poslanik Nenad Mitrovic i pomenuto tuzilastvo i policija i sada Sud nemoze nista.Sta sve AV dozvoljava i morace da zbog talvih plati cenu.Sramota me zbog ovakvih jos sedeti u SNS

Od ponedeljka ce izadje i u kavim jedinstvo direktor isti slučaj

DIREKTORE HAPSICEMO I TEBE , USKORO .

Najnovije vesti

ZutoCvece