Avganistanac Mubin Lokani hoće da ostane u Srbiji

Mubin Lokani M. (17) je iz Avganistana, provincije Niga Har, nasmejan je i energičan dečko, a stigao je iz Preševa gde je sedam meseci aktivno učio srpski jezik.

„Ja sam tražilac azila, ja hoće da ostanem u Srbiji. Ovde su ljudi jako dobri. Šta  je ovde moj cilj? Da dobro naučim srpski jezik, onda neki zanat i da ovde ostanem da živim Ja ću tada biti srećan“, rekao nam je na srpskom jeziku izgovarajući lagano i nesigurno reč po reč.

On inače pohađa jednu radionicu, a zatekli smo ga sa još tri druga u jednom kutku one velike sale u Motelu, sa Natašom Mladenović, psihologom  iz Grupe za decu i mlade „Indigo“. Ona ovde radi sa maloletnicima bez roditeljske pratnje. To su mladići od 12 do 17 godina.

„Sa ovim mladićima radimo kreativne, edukativne i rekreativne radionice, sa osnovnim ciljem da nešto nauče i da im vreme u Srbiji bude lepo i korisno. Imamo i radionice za starije grupe. Pričamo o njihovom putu, šta su prošli, šta su videli,  šta su preživeli, šta žele, kako bi im život ovde bio sadržajniji“, priča Nataša.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU VRANjSKIH.

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece