Arsić: U Vranju najugroženiji samohrani roditelji

- Najugroženija kategorija korisnika bilo kakvog vida socijalne pomoći su samohrani roditelji kojih u Vranju ima 245, a koji brinu o 386 dece -saopštila je na konferenciji za medije u prostorijama Srpske napredne stranke Dragana Arsić, direktorka Centra za socijalni rad u Vranju.

Arsićeva je potencirala da Centar za socijalni rad posebno brine o samohranim roditeljima i njihovoj deci.

- Od naših stručnjaka u Centru samohrani roditelji i njihova deca dobijaju posebnu i dodatnu podršku, jer se time popunjava emotivna praznina kod dece zbog odsustva jednog od roditelja -, rekla je Dragana Arsić.

Direktorka Centra za socijalni rad posebno se osvrnula na tretman hraniteljskih porodica.

- Na teritoriji Grada Vranja ima 50 hraniteljskih porodica, od kojih je 13 porodica u rodbinskim odnosima, a Centar za hranitelje organizuje dvomesečnu obuku, što je od izuzetnog značaja za uspešno obavljanje ove dužnosti -, pohvalila se Arsićeva.

Dragana Arsić je saopštila da je u 2018. godini bilo 270 prijava na porodično nasilje i da Centar ima odličnu saradnju sa Policijskom upravom i pravosudnim organima.

- U skladu sa Zakonom o porodičnom nasilju iz 2017. godine, odmah se donose hitne mere udaljenja nasilnika iz porodice i zabrane prilaska žrtvama -, objasnila je direktorka Centra.

Ona je najavila izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad, na lokaciji koja će biti blizu sadašnje zgrade koja je sagrađena 1964. godine.

Komentari

Ponovo u prostorijama stranke? Čista patologija.

Pozivate i prijavljete ljudima koji su se otrgli kontroli i kriminalu. Gde vrana vrani vadi oci. A Vi, kao neke "datke" polemisete a nemate ni kuceta ni maceta. Napredno nema sta. Opet prostorija Napredne stranke, lepo. To je postalo hit

Када се изјаве дају из просторије странке која је на власти,то значи да тој институцији недостају многи ресурси,да се покажу у снази и у томе да је вредно и истинито о чему се много прича.
На жалост, истина је да ова институција затајила,да је насиље, сиромаштво, злоупотреба деце и омладине на високом ризику.

Kako Vas nije sramota da koristite prostorije stranke u Vaše "debate". Koliko ste nisko pali da pokazujete vašu lojalnost strakni na vlast koja Vas postavila na to mersto. Parlamentarizam i višestranački život je od 90 godina pa ni u vreme SPS nije svoje sastanke održavalo bilo koje radno telo, preduezeće ili ustanova u Komitetu. Kako se bre brukate jadnici. Vi žene u straknu koja vas spopada na račun vaših radnih mesta nesmete prijaviti seksulano uznemiravanje. Jadnice jedne. Pogledajte se i sramotitet se. Vi znate da su najugroženije samohrane majke . Nemate ni kuceta ni maceta. Samo politička propaganda jedne partije koja je uništila zemlju, ljude i tradiciju. Ceo sistem je korumpiran i kriminalan.Od šalterskog radnika do policije gde su u nekim organima nacelnici uhapšeni i to se zaboravilo.Sramota za Vas i vaše članove stranke.Vi dajte primer državnosti.Primate latu za nerad i polemisanje u vreme radnog vremena.Sramota

Ccccccccc! Koji su ovo fikusi...koje su ovo amebe...oci mi videle nisu za ovolike godine ovde po gradu ove spodobe. Odakle su ih izvukli to je strasno. Zadnje tri godine kada ujutru podjem na posao tacno znam na ulici da prepiznam te nakaze iz SNS. Tako nesto nije setalo ulicama Vranja do 2016 bili su negde po pecinama. Po garderobi, stajlingu, hodu, lepoti...tacno se izdvajaju ove neznalice, njihov neukus je primetan u celom gradu. Ako se zadrze jos jedan mandat ispraznice se Srbija a sa njom I Vranje.

Draga i uvažena Milice. Sveste upravu. Napredna stranka je postala kao sigurna kuća za pojedine devojke, udavače, raspuštenice, nezapošljene i one sa krivičnim dosijem. Ne branim opoziciju ali u vreme SPS-a , bili su gospoda. Ovo je skup , bolje da ne kažem.ali se nadam brzom "metlom", samo narod na ulice i motke

Bitno da si ti do tada šetala ulicama grada u svoj svojoj lepoti.. Pa ja isto idem na posao ujutru, pa takvu lepotu nešto nisam primetio.. A i ove nove gospodje mi uopšte ne smetaju, baš naprotiv. A ti u svojoj zlobi idi zaobilaznim pitem, spasi nas da se netraumiramo od rano ujutro

Ovoliku ljubomoru oči moje videle nisu odavno. Ženo, ne smetaju tebi ti ljudi, koji imaju pravo na rad po zakonu, ravnopravno kao i ti, ti sama sobom nisi zadovoljna, i to mnoooogo, sudeći po gorčini iz komentara.. Gledaj si sebe i ne gledaj mnogo u druge žene, lepota nije prelazna

Draga Direktorice Centar za socijalni rad u Vranju. Hteo bih samo da upitam zašto koristite prostorije opštinskog odbora napredne stranke. Zar u gradu nema drugih prostorija gde bi održali Vašu koferenciju za štampu i to za vreme radnog vremena. Kako to da za vreme radnog vremena dovodite vaše saradnike i saradnice. Zar ovo što radite nije MOBING. Dovođenje saradnika i ako nisu članovi napredne stranke. U istoriju Srbije nije došla gora vlast sa likom i delom Vas Direktora koji imate kipljene diplome i bez adekvatne stručnosti. Kako Vas nije sramota da se bavite nekim problemima samohranih roditelja kada u stranku vaših kolega imate maliciozne ljude koji napadaju žene i seksualno zlostavljaju. A Vi našli da polemišete o nekim stvarima koje su bitne za zajednicu u prostorijama naprednjaka. Brukate se. Ali svemu doše kraj. Mi znamo da vi članovi niste iz ljubavi prema partiji i programu nego prema interesnim stvarima.

Najnovije vesti

ZutoCvece