ARITONOVIĆ kao ĐILAS: Ko je u Vranju KONTEJNERSKA MAFIJA?

Na osnovu javne nabavke br. 404-98/2018-07/1 nabavka dobara – podzemni kontejneri, Gradska uprava oličena u liku Dušana Aritonovića je 11. oktobra ove godine donela odluku da zaključi Ugovor sa preduzećem „Alegrina NS“ d.o.o iz Novog Sada o nabavci i montaži podzemnog kontejnera u vrednosti od 4.182.000,00 (4,2 miliona) dinara.

Vranje se tako pridružuje modernim gradovima u kojima su podzemni kontejneri već svakodnevnica, ali i onim gradovima koje je, kao opozicija, najviše kritikovala SNS, koji “ nabavkom kontejnera peru pare građana”.

Vranje je ovim Aritonovićevim potpisom stalo rame uz rame omraženom Đilasu, čija je, po pisanju režimskih medija, „kontejnerska mafija ukrala 169 miliona od naroda na aferi kontejneri“ (Kurir), ili „čistila gradsku kasu podzemnim kontejnerima“ (Informer).

Logično pitanje - zašto vranjska vlast rešava podzemne kontejnere, kao da je baš sve iznad zemlje rešila i ima para kao blata?

O firmi iz Novog Sada sa kojom je Vranje potpisalo ugovor može se samo reći da je najagilnija kod Republičke komisije za zaštitu ponuđača u postupcima javnih nabavki, te da su velike cehove zbog nameštanja javnih nabavki za podzemne kontejnere platili gradovi Novi Sad, Podgorica i opština Medijana u Nišu.

Oni koji znaju tvrde da je poznato da nakon montiranja podzemnih kontejnera nastupa sledeća faza, instaliranja senzora za kontrolu punjenja, instaliranja opreme za bezbednost kontejnera i na kraju angažovanja lica koja brinu o bezbednosti podzemnih kontejnera, kao i nabavka vozila za pražnjenje kontejnera.

Čitav ovaj posao, prema SNS-u, razradila je „žuta banda“, ali se i dalje iz gradskog budžeta Beograda, koji sada drži SNS, oko 6.000.000 (šest miliona) diara, para građana, izdvaja za plaćanje samo lica angažovanih za obezbeđivanje kontejnera.

Ko će u Vranju dobiti ovaj posao nije teško predvideti, ali, odakle pare?

Na ovo odgovora nema, jer čenici SNS-a ne žele da govore za javnost.

Pa šta to krijete, gospodo, i koliko je to sakrivanje u novcu?

Ili u godinama robije, svejedno.

SSB

Komentari

Svašta,oni ne mogu ni sa ovim kontejnerima da izađu na kraj a ne sa ovako za njih sofisticarenu opremu.Objasnite Direktoru ako uspete da ga nađete u komradu da mu treba i specijalno vozilo za takvu avanturu.Zamajavaju narod i skreću pažnju sa stvarnih problema,neka oni bolje rade i ispoštuju puno radno vreme i isključite im internet a takve stvari neće nama sigurno poboljšati kvalitet života

Najnovije vesti

ZutoCvece