Arifi bez većine u Skupštini Bujanovca, vlast ostala stabilna

Zamenik predsednika Opštine Bujanovac Stojanča Arsić, nakon glasina o smeni vladajuće koalicije u Bujanovcu, izjavio je da to nije njegov problem, piše portal Presheva.com.

“Priče o nekoj navodnoj smeni nosilaca lokalne vlasti nisu naš problem.

Uslov za osvajanje vlasti je imati skupštinsku većinu, odnosno 22 odbornika”, rekao je Arsić.

Nagip Arifi i njegova Demokratska partija (DP), uprkos najavama, nisu uspeli da obezbede većinu od 21 odbornika na sednici SO Bujanovac koja je održana u sredu.

To se videlo kada je sa 22 glasa protiv odbijen njegov predog o formiranju anketnog odbora koji bi se bavio rasformiranjem JP Direkcija.

Portal na srpskom Bujanovačke je ranije objavio da je najmanje troje odbornika Partije za demokratski progres (PDP) i Demokratske unije Albanaca (DUA) prišlo DP i da će na sednici pokušati da izglasaju nepoverenje Jonuzu Muslijuu, šefu parlamenta.

Nakon toga, Rahim Salihi, šef kabineta predsednika Šaipa Kamberija, i zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, rekli su da imaju stabilnu većinu.

Kako Bujanovačke pišu, u nekoliko proteklih dana trajalo je ubeđivanje troje odbornika da ostanu verni PDP i DUA.

Portal na albanskom Presheva.com objavio je da Nagip Arifi i Demokratska partija, iako je bilo najavljeno, nisu uspeo da obezbede skupštinsku većinu od 22 odbornika u Skupštini opštine Bujanovac i da se to pokazalo kada su 22 odbornika glasala protiv predloga o formiranju anketnog odbora koji bi utvrdio postupak oko statusnih promene u javnim preduzećima Direkcija i Komunalac.

Nakon toga, šef kabineta predsednika opštine Rahim Salihi izjavio da je lokalna vlast u Bujanovcu stabilna.

Nekoliko dana pre ovog događaja, portal Presheva.com najavio je da će tri odbornika PDP i DUA preći u opoziciju radi formiranja nove vladajuće većine sa Demokratskom partijom Nagipa Arifija.

Trenutnu većinu u SO, pored PDP, čine savez DUA i PDD predsednika opštine Šaipa Kamberija, Srpska lista i Grupa građana Stojanče Arsića.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece