Apelacioni sud pravosnažno OSLOBODIO optužene za SERIJU PALJEVINA po Vranju

Veće Apelacionog suda u Nišu, kojim je predsedavala sudija Ljiljana Miljković, odbacilo je žalbu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju na presudu Osnovnog suda u slučaju paljevine više vozila u Vranju 2012. godine.

Na taj način pravosnažno su oslobođeni optuženi za seriju paljevina automobila Miloš Cvetković „Banjurac“, Srđan Stoiljković „Cile“ i Miloš Mladenović „Žaba“.

Njih je najpre sudija Osnovnog suda Suzana Đorić oslobodila sumnje početkom 2019. godine, posle procesa koji je trajao najmanje osam godina, da bi ih sadašnja presuda Apelacionog suda učinila slobodnim građanima.

Inače, Cvetković i Stoiljković bili su osumnjičeni da su u martu 2011. godine zapalili „Fiat doblo“ Nenada Mitića iz Donjeg Žapskog.

Mladenović i Cvetković optuženi su da su dva dana kasnije zapalili mercedes E220 CDI Vedrana Taškovića.

Mladenović, kome se sudilo u odsustvu, osumnjičen je da je u novembru 2012. godine zapalio „pežo 206“ Branimira Stojančića.

Cvetković je osumnjičen da je na štetu Vuka Marjanovića zapalio džip „dajmler krajsler grand čiroki“, u oktobru 2011. godine, kao i „golf“ Dušanke Jovanović, iste noći.

I pored mnogih dokaza i veštačenja, navedeni osumnjičeni su na dve sudske instance oslobođeni optužbi.

Kako stoji u obrazloženju presude u koju su Info Vranjske imale uvod, i pored fizičkih dokaza nađenih na licu mesta, poklapanja DNK i činjenice da je jedan od optuženih kritične noći bio na licu mesta paljevine, sud je ustanovio da to nije dovoljno, da se „donese zaključak o povezanosti optuženog i protivpravnih radnji“...

Optuženi su tako osloobođeni, oštećeni upućeni na privatne tužbe, a policija i dalje ćuti, iako, posle ovakve presude, ostaje da se konstatuje da ona u prethodnih 10 godina nije uspela da ni jednog krivca privede pravdi.

Serija paljevina autoomobila se nastavlja, a kako će se sve završiti, ostaje da se vidi.

Mada, dobro biti neće, jasno je to i laicima.

SSB

Najnovije vesti

Drugi protest SLOBODARSKOG VRANJA »

U Vranju je u petak održan drugi po redu protest građana zbog celokupne situacije u zemlji. Protest je počeo pred značaj...

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece