ANTIĆEVA: Leči i TOPLA REČ

Neočekivano, novi direktor ZC Vranje Ljiljana Antić svoju „vladavinu“ započela je onako kako je svoju okončao njen prethodnik - jasnom potvrdom da se na mestu koje zauzima našla sasvim slučajno, i da će joj takav biti i čitav „rok trajanja“.

Naime, kako je i obećala, Antićeva je u ponedeljak izdala „saoštenje za javnost“ u kome iznosi svoje namere u narednom periodu, dok bude direktorka.

Ovo saopštenje poslato je verovatno samo probranim medijima, ali u svakom slučaju ne i Info Vranjskim.

Antićeva ima pravo da smatra da najčitaniji medij juga Srbiije ne predstavlja javnost, ali direktorka Antić na to nema pravo.

Ona se nalazi na državnoj, a ne na partijskoj funkciji, i obraća se medijima, ili ćuti.

Nije ZC njeno niti privatno vlasništvo SNS-a pa da im se neko dopada ili ne. Ovakvom selektivnom „javnošću“ Antićeva se jasno pokazuje kao vojnik svoje partije, što je njenog prethodnica vrlo brzo odvuklo u istoriju, pa je očekivano da ni sa njom ne bude drugačije.

Info Vranjske su o ovome obavestile strukovno udruženje ali i Ministarstvo zdravlja, da se zna kako Antićeva počinje svoj, za nadati se, kratak mandat.

E, doktorka Antić u „saopštenju za javnost“ jasno pokazuje da su ovakve ocene Info Vranjskih tačne, jer ona u tom obraćanju građanima (ne medjima, p.a.) piše da je „oporavak Zdravstvenog centra zajednički interes, rukovodstva, zaposlenih i grada“.

Građana nema nigde, a jedino je o njima ovde reč, za njih postoji ZC Vranje, osim u „saopštenjima“ nove direktorke, koja zna ko je ovde gazda - nekakav grad, koji sa zdravstvom u Sriji nikakve veze nema!

Zaboravljajući da je dve godne upravljala Bolnicom, dakle na najdirektniji način se bavila zdravstvom, Antićeva kaže da je trudi da „stekne jasnu sliku o tome šta su prioriteti među nagomilanim problemima“.

Šta li je dosad radila, pa ne poznaje prioritete? lli smatra da je „završetak i Hirurškog bloka prioritet nad prioritetima“.

Sa time direktor ZC-a nema ništa - pare daje država, određeno je ko to radi, po kom projektu i kako, i nju tu niko ništa ne pita.

Ali, Antićeva, očigledno, tu gde jeste nije kao stručnjak, nego kao partijski vojnik, i ne priča šta je istina, nego što stranci godi.

Čim završe tu novu bolnicu, okreću se ne manje važnom problemu, „odnosu lekara prema pacijentima“, gde Antićeva smatra da je „u medicini pored pružanja pomoći izuzetno bitna i topla reč“.

Dakle, kad nemate čime da lečite ljude, i ne umete to da radite, kažite im nešto lepo, biće i bar lakše.

Na kraju, Antićeva kaže da je svesna da joj je potrebna pomoć i ovog i onog, da bi na kraju istakla i saradnju sa medijima.

Ako već mora da se ovako ponaša prema medijima, onda bar ne mora da ude ovoliki i ovakav licemer.

Ili je, ipak, to uslov da bude tu gde jeste?

SSB

Komentari

Boli njih uvo za građane, oni su došli da bi što duže ostali na vlasti. Da bi jašili ovu sirotinju, onaj što se u sve razume njihov vođa samo traži klimače glavom, takvi su im svi kadrovi, zato smo tu gde jesmo, na dnu, po svim parametrima.

Doktorka,pokazi im da se razumes i saopsti gradjanima koliko je Z.C potrosio na advokatske usluge i kolko je struja dopisana Z.C zbog prijatelja DRAGANA VELICKOVICA.NAROD TRAZI TO OD VAS.

ova bi trebalo da cuti a ne da daje saopstenje za javnost ona duguje zdravstvenom centru pare zena nezna kako se zove i zadnji je covek koji bi trebalo da se nadje na tom mestu

Jedna a mnogo bitna stvar je da ova žena dokazuje moju tezu da nije ništa radila svo vreme na predhodnu funkciju. Ona se sada navodno upoznaje sa problemima i poslovanjem Zdravstvenog centra. Pa kako to, odakle toliko radnih sata provedenih na poslu. Pa dajte ljudi pravite od Bolnice i Zdravstvenog centra jednu običnu "sprdnju". Prvo draga moja doktorice viste zalutali na mesto direktora.Stranka koja Vas je prevaila mora da odgovara i krivično i matrijalno jer ovde se stalno dešavaju postavljanje nekih amatera kao probni balon. Dragan, sin Koleta Bunuševačkog je pokazao da nije profesionalac, običan je diletant i niko ne odgovara. stvarno mi nije jasno da se naprednjaci igraju vlasti. Ništa nije urađenu u svim oblastima njihove vladavine. gde su nova radna mesta. toliko šljama i nesposobnog kadra da ovo mora kada tada da "pukne tiva". Mislim da se bliži momenat da gledamo kako se sve ruši kao kula od karata. To što oni vode ove sendičare na razne mitige podrške vođi do mitinge i parastose za pokojne i stradale u Oluji. To je realnost naprednjaka u gradu.

Antićka kao da je pala s marsa pa je sve iznenadjuje i proverava. Bila je drugi poverljivi saradnik pore Mangala. Ispada da su njih dvojica radili protiv nje . Nikako da prepozna prave saradnike kad je zadrzala Ljubica pravnika.

LJILJANO PA JA TESE TE TEPAM PRE PAR MESECI KOLIKO SI BILA MILA U UPRAVI ! HIJENOO...

Sta traze lekari u politici? Toplu rec? Znamo ko je gospodja i zasto je tu.

najbolje leči lova,pgotovu ova što padne sa neba-kao za nepostojeći dodatni rad,heheee

Cinik, do cinika ste vi sto pisete ove tekstove, a i vi sto komentarisete. Vi zaboravljate iz koje stranke je dosla doticna doktorka, na sadasnju poziciju? Pa zar nije i Aleksandar Prvoobrezani Vucic kada je stupio na vlast rekao da se od tog dana racuna njegovo politicko delovanje, tako i doktorka, pre toga nista se ne racuna, nije imala mogucnosti da se razmahne i pokaze svoj talenat. Da li se secate njenih izjava u kriznim situacijama, kada su pacijenti ispadali iz vozila prilikom transporta i na mestu ostajali mrtvi, kada su jurili pijanog doktora po vranjskim sokacima i kada su bebe umirale u porodilistima, a kada je doktorka bila upravnik Bolnice, sto se ne racuna, tada je upucivala unesrecenim porodicama najtoplije reci, a i vranjskim medijima: ``Nisam u toku, na odmoru sam``, ``Ne znam o cemu se radi nisam u smeni``, ``Nisam upoznata sa slucajem, koristim slobodne dane``, najtoplije reci su bile i kada je optuzena da je skoro ubila coveka na operacionom stolu ``Nisam u toku, van Vranja sam, ne znam o cemu se radi```.

Da nije nesica advokata koji je gura i kod koga radi privatno nikad ne bi bila direktor z.centra jer sem poslusnosti prema nadredjenima i bahatosti nad potcinjenima nema drugih kvalifikacija za to mesto.Nego da vrati pare koje su ulozene u subspecijalizaciju koju nije zavrsila i da odgovori kako ima 280 radna sata za mesec avgust,cime leci kad aparati ne rade,mozda toplom recju?

A zato je Ajanovicka opstala, ona ima najtopliju rec CUTANJE. Ona si cuti i nista ne radi, ne zamera se i ne progovara nista, da se ne razotkrije koliko ne zna. Ima si zaledjinu i ce si resi since. Mudra je doktorka, najveci intelektualni napor je da uhvati Anticku pod ruku sa zembilji.

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece