ANTIĆ: Vojska i narod su jedno

U petak je u Vranju peti put zaredom održan protest “1 od 5 miliona – Vranje bez straha“, na kome se Vranjancima, kao prvi govornik, obratio predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

U razgovoru za Info Vranjske Antić je istakao je da je za ostvarenje bilo kakvih zahteva neophodno formiranje kordinacionog tela koje će te zahteve dogovoriti i istupiti ispred učesnika protesta.

Kao što je na samom protestu govorio o tome da svaki građan ima pravo da bira i da bude biran, Antić smatra da je bitno osvestiti se i učestvovati u političkom životu.

On dodaje da nema mesta strahu i da svako mora biti svestan situacije u kojoj se država i njene institucije nalaze, a da su protesti legitiman način za ispoljavanje nezadovoljstva.

Antić podseća da je vlast neispunjavanjem svojih obećanja zloupotrebila poverenje građana i da teži ka devastiranju države, a osvrnuo se i na probleme ne samo vojnog nego i ostalih sindikata u zemlji.

Antić je istakao je da Vojni sindikat svakog meseca ima sve više članova, a da je ispunjenje njihovih zahteva ono što ih je nateralo da se pridruže građanima.

On upozorava i da je srpska vojska u problemu zbog odliva kadra nezadovoljnog lošim materijalnim i socijalnim položajem u kome se nalaze.

Antić je pritiske zbog istupanja ispred Vojnog sindikata doživeo i na svojoj koži i smatra da je neosporno da oni postoje.

Predsednik vojnog sindikata Novica Antić je zbog ukazivanja na loše uslove u V vojsci Srbije ostao bez posla u ovoj instituciji i njemu se danas sudi zbog davanja izjava na protestima tokom 2016. i 2017. godine.

Zbog toga što je rešio da ukaže na nepravilnosti u radu vojske oduzet mu je i čin.

Antić je predsednik Vojnog sindikata od 2014. godine.

A.V.

Najnovije vesti

ZutoCvece