ANTIĆ: Sve što zaradi ZC IDE U BLOKADU

Sve što zaradi Zdravstveni centar Vranje tokom meseca, od dva do tri miliona dinara, ide za utuženja i prema blokiranom računu, a sve tužbe radnika su iz prethodnog perioda i nemamo nijednu tužbu od avgusta prošle godine od kada sam izabrana za v. d. direktora ZC, istakla je na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora SNS dr Ljiljana Antić, v. d. direktora ZC u Vranju.

Dr Antić je konstatovala «da su tužbe radnika u toku»!

- Radnici su tužili ZC, a naša je dužnost da poštujemo sve odluke suda, lično ću insistirati na tome, jer poštujem zakon i zato ću uvek poštovati kadrovski plan, jer ne želim da povećavam dugovanja i produžavam blokadu našeg računa - poručila je Antićeva.

Direktorka ZC se osvrnula i na ukupna dugovanja ove ustanove.

- Dug je isti, 1,3 milijarde dinara, a rešenje se prema izjavi direktorke Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja traži u pretvaranju ovog duga u javni dug, ali će o tome odlučiti Vlada Srbije - rekla je dr Antić.

Dr Ljiljana Antić je obavestila novinare «da se ponajviše ponosi zapošljavanjem mladih kadrova u ZC Vranje».

- Zaposlili smo devet lekara i 10 medicinskih sestara i tako poboljšali rad u ZC, planiramo da zaposlimo još tri lekara, a lepa je vest da će lokalna samouprava, kao prošle godine, i ove godine uposliti devet lekara i devet medicinskih sestara - saopštila je dr Antić.

Direktorka ZC Vranje je upozorila «da je prijem mladih lekara neophodan zbog starosne strukture lekara specijalista u ovoj ustanovi».

- Narednih godina 60 odsto lekara specijalista mora u penziju, zato nam je neophodno zapošljavanje mladih kadrova, jer ne smemo da ugrozimo zdravstvenu zaštitu našeg stanovništva - kategorična je dr Antić.

Ona ovom prilikom nije komentarisala zapošljanje sina direktorke Doma zdravlja Jadranke Ajanović i zakonitost i moralnost tog postupka, kome je Antićeva svakako morala da „kumuje“.

Ali, to se valjda podrazumeva.

SSB

Komentari

Zasto konferencija nije odrzana u prostorijama ZC Vranje?Imate li za to objasnjenje vd direktorice?A sto se tice rada po zakonu....ne bih se slozio sa vama...ali sada ce revizori reci svoju zadnju.

Zato sto je direktorka pomesala lonciki. Partiju sns je stavila ispred ličnih, profesionalnih, porodičnih i drugih interesa...Sramota

Krenule su tužbe za nezakonito radno vreme koje si uvela,tako da nije lepo da se laze.E,kad budu dosle presude i ti ćeš biti poznata po tome kako si zadužila ZC za novih par stotina miliona,jer nemaš pojma sa životom,a ne samo sa zdravstvom.Veliki pozdrav od kolega koje čekaju presude.

A medicinske sestre li moraju iskljucivo da imaju zavrsenu vanrednu skolu posto ste do sad sve sa vanrednom skolom zaposljavali pa se cudite kako umiraju pacijenti.....

Dragan Velickovic kupio dzip,narod nema gazu,spric,lek....

Dragan od sto je kupija dzip

Ne.nego ide kod djosu glotu u dzepovi.

Niste dovoljno informisani odbacene tuzbe koje nemaju osnova.Revizor stize uskoro ali direktorka ih ceka spremno.A vi samo kritikujte bez osnova.

ZC pa mnogo zarađuje. Svi pregledi i lekarska uverenja se rade za iste pare kod privatnika. Zapitajte se zašto?

На задњем конкурсу си запослила доктора који је незадовољан претходним конкурсом поломио огласну таблу ,где је и полиција интервенисала. Неможеш да нас "улавиш"

Tako je... Sve se zna. Sramota.

Da li sestre koje se zapisljavaju sem zavrsene skole vanredno moraju da nose mini suknju kao uniformu,da zvacu zvaku kad razgovaraju sa pacijentima,da se ponasalju bahatno prema ostalim koleginicama,podrazumeva se da pojima nemaju.e sve takve izgleda treba da se zaposle

A da li doktori koji su zaposljeni sem partijske knjizice treba da budu iskomleksirane neznalice,veciti studenti sa losim prosekom,koji ne smeju da pitaju kolege nego maltretiraju nas medicinske sestre

Ha ha ha , cekam kao pacijent na urgentno oboljenje sa ostalih tridrest pacijenata cesto nocu a jedan lekar jadan crkava a i mi sa njim , to je unapredjene zdravstva , hvala Vam direktorka .

Najgora osoba postavljena za nacelnika stomatologije. Neradnik koji radi privatno u radno vreme

Bice to pljacka treceg rajha na stomatoloskom odelenju

Sada je na stomatologiji blagi uzas. Spasavajte se ko moze. Ne ume da zbori i on nacelnik.

Ima li odgovornih za blokadu?

Direktorka tužena i za falsifikat rešenja pa je oprali da je u pitanju tehnička greška tako da od inspekcija i od suda ništa ne očekujte. Svi su isti i zato se stite i podržavaju. Ona laže sebe ne nas i to će se pokazati valjda tada planira da bude daleko odavde.

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece