Ambivalentan stav mladih prema korupciji

Zoran Gavrilović, direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI), izjavio je danas pred studentima Pedagoškog fakulteta da mladi imaju ambivalentan stav prema pojavama korupcije u društvu.

S jedne strane, anemični su i ne vide perspektivu u Srbiji, a s druge strane je jako interesantno što je deo njih spreman da se bori protiv korupcije.

To pokazuju naša istraživanja“, kazao je Gavrilović i dodao da je današnja tribina pokušaj da se ubede mladi da vredi živeti u Srbiji.

Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja, kazao je da je zadatak lokalne samouprave da motiviše ljude od integriteta da krenu u proces borbe protiv korupcije.

„Naša priča u vezi sa formiranjem Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) i realizacije lokalnog antikorupcijskog plana, privodi se kraju.

Ovim predavanjem treba da pojačamo aktivnost i da motivišemo naše građane da se odazovu na budućem konkursu koji će formirati komisija za članove LAF-a.

Potrebni su nam pošteni ljudi, ljudi od integriteta koji žele da promene neke stvari u ovom gradu.

Svi znamo da smo zarobljeni u korupciji i da korupcija uništava temelje našeg društva, države i našeg grada“, naglasio je Antić.

On je naglasio da će u četvrtak 1. juna, na sednici Gradskog veća, na osnovu pristiglih prijava biti formirana komisija koja će sprovesti proces formiranja LAF-a.

J.R.

Najnovije vesti

VASILJEVIĆ debitovao za ZVEZDU »

Nikola Vasiljević, doskorašnji golman surduličkog superligaša Radnika, a sada čuvar mreže beogradske Crvene zvezde, debi...

I OŽEGOVIĆ napustio Dinamo »

Miloš Ožegović, zadnji vezni igrač Dinama, sedmi je fudbaler koji je napustio redove vranjskog prvoligaša.Ožegović je pr...
ZutoCvece