ALA GA JE OPRAVIO: Skidaju novu fasadu sa vrtića da postave još noviju!

„Bula kad nađe maslo...“ kaže stara srpska poslovica, a čini se da se u velikoj meri ona odnosi i na najnovija dešavanja u opštini Trgovište.

Naime, u ovoj komuni pre samo dve godine napravljena je fasada na jednom vrtiću za decu.

I sve je bilo po zakonu, izvođaču radova sve je uredno plaćeno, a nadzorni organ je ustanovio da su radovi izvedenu u skladu sa standardima građevine.

Ali...

Građani su bili neprijatno iznenađeni kada su ovih dana videli radnike kako skidaju praktično novu fasadu sa vrtića.

Šta je pa sad?

Sagovornici Info Vranjskih tvrde da se to predsednik opštine Nenad Krstić dosetio kako da utroši novac koji nije iskoristio tokom ove godine, (znači, ima toga kao blata p.a.), pa je rešio da skine novu, 17 evra po kvadratu plaćenu fasadu i vrtić ponovo izoluje, sa novih 17 evra po kvadratu.

Ugovor je zaključen sa novim izvođačem radova koji je za sada tajnovit.

Uz to, u poslu ima i podizvođač koji je prijatelj predsednika opštine Nenada Krstića.

- Čim je zaključen novi ugovor, radnici su silom skinuli novu fasadu da bi napravili prostor za ponovno stavljanje, ovoga puta najnovije fasade. Zašto se u siromašnoj opštini skida nova fasada sa vrtića da bi se postavila najnovija fasada istog kvaliteta kao i skinuta? Odgovor je logičan i leži u nečijem ličnom interesu - smatra sagovornik Info Vranjskih sa lica mesta.

I zaista, slike govore više od reči. Na prvoj se vidi nova fasada na vrtiću, a na drugoj kako je radnici skidaju,da naprave mesta za najnoviju.

E sad, zašto nadležni ćute o ovom slučaju? Ili, možda ima mesta za sve?

SSB

Komentari

Ccc...Leleeee, Bože, ima li te?!

Mnogo jede organsku hranu iz ministarstva!

Ovaj zuca baš veliki lopov. Pa zar nema ko da mu.stane na put. On radi šta hoce pa zato ima kuću na more u grčku i fabriku slatkiša i kuću u Vranje i sad je dobio stan u Trgovista a tamo je najsirotinja. A on radi šta hoce. Jedan PROST nepismen drvoseca. Sa prostački maniri. A ko zna sta jos ima.

Kako ko je izvodjac Radova. Pa sve sta se radi u pcinjskom regionu, Vranje ili Trgoviste, kao izvodjaci radova dobijaju poslove Igi auto ili Jug elektro. Sa njima se je najlakše dogovoriti, jer i samu znaju tarife ovakvih poslova.. M

Bogata smo mi drzava sva nam infrakstruktura u idealnom stanju pocevsi od puteva pa do ustanova i sto da ne radimo i ovu fasadu svake godine, ima se moze se! Koliko nam je lepo vidi se i po migracijama, ako Bog da s ovakvim predstavnicima vlasti sve vise ce nas biti Van granica ove nam mile, drage ma IDEALNE drzave!

Pogled iz drugog ugla
Opština Trgovište je aplicirala na Javni poziv za dodelu sredstava iz budzetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti JP 1/19 od 26.02.2019. godine, Projektom "Povećanje energetske efikasnosti dečijeg vrtića "Poletarac" u Trgovištu". Projekat obuhvata zamenu spoljne stolarije, i energetska sanacija toplotnog omotača, zamena postojeće rasvete LED rasvetom, rekonstrukcija kotlarnice i sistema grejanja. Opština je prošla na Javnom pozivu i zaključila ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Ministarstvo sufinansira Projekat do iznosa od 8.438.462,28 dinara ili do 90% vrednosti projekta.
Da je autoru teksta bilo u interesu da objektivno i nepristrasno informiše javnost obratio bi se investitoru i dobio odgovore na sva pitanja.

I šta ste, u stvari, hteli ovim da kažete??? Ništa mi nije jasno... A verovatno nije ni vama...

Najnovije vesti

Pao sa PET KESICA marihuane »

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu uhapsili su G. R. (1998) iz okoline ovog grada, zbog postojanja os...
ZutoCvece