Aktičistkinje ne daju Mačkinu česmu

Neformalna grupa „Aktičistinje“ je u nedelju 14. aprila održala svoju treću javnu akciju čišćenja, ovog puta na lokaciji uzvodno od Mačkine česme, kod ulice Đure Jakšića.

I ovog puta prikupljeno je nekoliko kesa otpada, najviše plastike.

Iz grupe napominju da je ova akcija pokazala da je pijaca koja se nalazi tu veliki zagađivač i apeluju na građane i trgovce da obrate pažnju na okolinu i uticaj koji imaju na nju.

- Mačkina česma koja je čišćena u prvoj akciji je ponovo zagađena. Apelujemo na građane koji žive u okolini česme da u buduće obrate pažnju i svoj otpad odlažu na propisanim mestima – kažu „Aktičistkinje“.


Grupa će i ove nedelje održati akciju i ovim putem pozivaju sve građane da im se priključe u stvaranju lepšeg Vranja, a sve detalje o daljim akcijama možete dobiti na instagram stranici „Aktičistkinje“.

Komentari

Dok Moša i Nela i njihove poturice nemaju vremena da organizuju čišćenje divljih deponija jer su prezauzeti stranačkim aktivnostima i organizovanjem takmičenja da li je veći kod njihovog presednika ili nekog od opozicionara ,mladi ljudi koji vide da će komrad svoj posao da obavlja juče, danas, malo sutra, organizovali su akcije vredne divljenja.
"Jednom se živi! U Srbiji i ne bi valjalo više".

Umesto što trošite naše pare na putujući cirkus ,popravite korito vranjske reke , bruke jedne, stalo vam je samo do fotelja i vašeg dupe.a!

Ako i nemate para da napravite korito, angažujte ljude da izvuku barem odlomljene zidove korita i blokove iz reke kako bi voda mogla nesmetano da otiče. To barem ne košta mnogo. Sve pohvale i za ovu vrednu decu. Kada bi svako od nas očistio ispred svoje kuće i smeće odložio tamo gde mu je mesto, ova deca bi svoje slobodno vreme provodila u parku i druženju sa svojim vršnjacima a ne u čišćenju smeća za koje nisu ni najmanje odgovorni. Još jedan veliki pozdrav za njih.

dajte NAŠ novac kojim plaćate autobuse i sendviče ljudima da očiste reku.Nekad davno deca su se igrala pored nje, pila se voda sa Mačkine česme. Batalite više vlast, zar ne vidite da ste nesposobni, kako vas nije sramota.Kako možete ljudima da gledate u oči..Kako mirno spavate..

Najnovije vesti

Vranje dobija NOVI gradski SAJT »

Grad Vranje dobiće uskoro novi zvaničan sajt, javlja aktuelni gradski portal. Novi sajt planiran je u okviru projekta za...
ZutoCvece