AFERA KUP drma FS Pčinjskog okruga

Afera «dirigovan žreb za kup bez klubova» trese Fudbalski savez Pčinjskog okruga, gde je «izvlačenje» parova za treće kolo Kupa obavljeno u dva-tri navrata, i to bez prisustva predstavnika klubova sa ovog područja koji se takmiče u najmasovnijem nadmetanju u zemlji.

Kritike na račun načina rada Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga pristigle su iz nekoliko klubova, članova Zone «Jug» i Okružne fudbalske lige.

Posebno se ovo odnosi na FK Vranjska Banja, jer su Banjčani dobili obaveštenje iz Saveza da se u Kupu sastaju sa ekipom FK Rota iz Bujanovca, a zatim je kao grom iz vedra neba usledila «naknadna» vest da Vranjska Banja igra sa ekipom Pčinje iz Trgovišta.

Klubovi kritikuju rad Saveza zbog dirigovanja žreba, bez obzira na troškove takmičenja u Kupu, smatrajući da moraju da budu prisutni na izvlačenju parova, a ne da žrebanje obavljaju vodeći funkcioneri, kako se to nedavno desilo kada su predsednik FS Pčinjskog okruga Blagoje Tabaš i sekretar Ivica Mladenović sami obavlli taj posao.

Ivica Mladenović, sekretar FS Pčinjskog okruga, u izjavi za InfoVranjske sebe je označio za glavnog krivca za nastale nesporazume između Saveza i klubova oko «žrebanja» za Kup.

- Do polufinala žrebanje je dirigovano zbog uštede na troškovima koje treba da podnesu klubovi u Kup takmičenju, pa smo najpre tako i uradili. Prvobitno je Vranjska Banja dobila Pčinju za protivnika, što sam izmenio na svoju ruku i tako su se Banjčani našli u poziciji da igraju sa FK Rota, i o tome sam poslao obaveštenje klubovima. To u Savezu nije prihvaćeno, već su ostali na prvobitnoj varijanti, pa sam tako krivac za sve ove nesporazume - navodi Mladenović.

Prema konačnoj verziji «žrebanja» za Kup Pčinjskog okruga, u trećem kolu ovog takmičenja sastaće se Vranjska Banja – Pčinja 25. aprila u Vranjskoj Banji, Morava – Južna pruga (Stubal) u Vladičinom Hanu 18. aprila, i Nebeski anđeli – FK Rota, takođe 18. aprila.

Najnovije vesti

ZutoCvece