Advokati OSUDILI NASILJE nad demonstrantima

UO Advokatske komore Srbije (AKS) najoštrije je u svom saopštenju za javnost osudio prekomernu upotrebu sule od strane policije prema građanima koji su učestvovali na aktuelnim demonstracijama.

Prema saopštenju, u AKS ocenjuju da je u brojnim slučajevima primena policijskih ovlašćenja bila „nezakonita, brutalna i nesrazmerna potrebi zbog koje se preduzima“.

- Bez obzira što je pravo na okupljanje i izražavanje mišljenja bilo zloupotrebljeno od strane neodgovornih pojedinaca i grupa, policija u svakoj situaciji ima veći stepen odgovornosti od pojedinaca. Policija po zakonu brani ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom, i obavezna je da uvek upotrebljava najblaža sredstva prinude da bi postigla cilj – kaže se u saopšternju.

UO AKS-a ocenio je da je u takvoj situaciji nezakonita primena sile opasnija od protivzakonitog ponašanja neodgovornih pojedinaca.

Na kraju, AKS saopštava da će uvek stati u odbranu prava građana, kad god su ona ugrožena, naročito kada to ugrožavanje dolazi od jačeg, od države i njenog aparata prinude.

Saopštenje za javnost potpisao je predsednik UO AKS, advokat Viktor Gostiljac.

SSB

Komentari

A gde je osuda od advokatske zajednice iz Vranja? Stojan Ilic je ponovo isključio telefon i pobegao u Zlatokop, da se samo sastanak advokata ne održi. Zastupa sva javna preduzeca preko svojih pripravnika, kao gazda ubira procenat

Pa ništa gospodo advokati, spakujete stvari pa pravac ispred skupštine! Da pokažete policiji kako treba da postupe kad ih psuju, pljuju, polivaju, gađaju svim i svačim i to nazovi slobodni građani koji protestvuju! Baš me interesuje kako bi ste vi reagovali da vas neko gađa kamrnicama, a kamo li sa vam polomi nogu ili dve!? Lako je praviti se pametan i deliti savete od kuće iz fotelje!

Ti Advokati se mnogo prave pametni, sve oni znaju. Gospodo što neosudite lomljenje noge policajcu i to obe.

Trebali su i druge dve da mu skrše. Pošto je prednje sam sjebao. I pitanje: Stole osudjuje li divljanje policije ili ne.

Najnovije vesti

Napadnut sajt Info Vranjskih »

Portal Info Vranjskih napadnut je u utorak oko 13 časova i nije radio naredna dva sata. Uspešnom akcijom naših veb maste...
ZutoCvece