40 GODINA za ubistvo žene i tašte

Prvostepenom presudom Višeg suda u Vranju Goran Petrović osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jovane i njene majke Dušice Ivanović, u blizini administrativne granice sa Kosovom.

Saša Cvetanović iz Vranja po ovom predmetu osuđen je na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela “pomoć izvršiocu posle izvršenog dela”.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo iz Vranja, sa potpisom Višeg tužiioca Danijele Trajković, optužnica u ovom postupku podignuta je 8. septembra 2017. godine a okrivljenom Petroviću stavljeno je na teret krivično delo, “teško ubistvo izvršeno nad bivšom suprugom Jovanom Petrović iz Gnjilana i njenom majkom Dušicom Ivanović i lakše povređivanje maloletne ćerke H.P, kao i izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga”.

- Tužilaštvo je predlagalo da se okr.Goranu Petrović izrekne jedinstvena kazna u trajanju od 40 godina, a okr. Saši Cvetnović dve godine i šest meseci. Protiv navedene odluke okrivljeni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu - kaže se u saopštenju.

OVAKO JE BILO

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju saopštilo je u petak ujutro da je u četvrtak 4. maja, oko 18 časova, na regionalnom putu Bujanovac - Gnjilane, u blizini sela Lučane u opštini Bujanovac, u vozilu marke „mercedes“ teget boje pronađeno beživotno telo D.I (42), iz sela Glogovca u opštini Kosovska Kamenica, kao i ranjena žena J.P. (21), koja je podlegla povredama u Medicinskom centru u Vranju.

VJT saopštava da je dete staro godinu dana, upućeno na lečenje u Klinički centar u Niš a da su oštećena lica srpske nacionalnosti i imala su prostrelene rane, koje su najverovatnije nanete vatrenim oružjem.

Zločin se dogodio 4. maja 2017. godine, pored bujanovačkog sela Lučane. Petrović je posle zločina izvesno vreme bio u bekstvu,

Najnovije vesti

Radnik pao na Banjici »

Fudbaleri Radnika iz Surdulice izgubili su u 32. kolu Super lige Srbije od ekipa Rada iz Beograda sa 1:0 (0:0).Jedini go...

Istorijska pobeda na BOMBONIJERI »

Dinamo se trenutno nalazi na 7. mestu u play out grupi Super lige Srbije. Ekipa Dinama ima dva boda više od ekipe Zemuna...
ZutoCvece