16 godina od atentata na ZORANA: Nikada nije bilo teže

U utorak se navršava 16 godiina od ubistva premijera Srbije i šefa DS-a Zorana Đinđića.

Tim povodom oglasio se GrO DS Vranje podsetivši da je i dalje nerazjašnjena politička pozadina atentata na Zorana.

Saopštenje prenosimo u celini.

Demokratska stranka s poštovanjem i pijetetom neguje sećanje na dr Zorana Đinđića, premijera Srbije koji je ubijen na današnji dan pre 16 godina.

Politička pozadina tog čina nikada nije rasvetljena. Sadašnja vlast likovala je nad tim činom.

Mi, članovi Demokratske stranke, nastavljamo njegovim pravcem, svesni da su Srbiji neophodnije nego ikad korenite promene, iskorenjivanje korupcije, zapošljavanje umesto odlaženja iz zemlje.

Odlučni u nameri da to ostvarimo suprotstavili smo se autokratskom režimu sadašnjice i podržali proteste koji se pod sloganom ''1 od 5 miliona'' već više od dva meseca održavaju širom Srbije.

U Vranju traju već sedam nedelja. I trajaće dok god bude potrebno. Građani to potvrđuju dolaženjem svakog petka.

I danas, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, političara kome poštovanje iskazuju i protivnici, osećamo obavezu da istrajemo.

Nikada nije bilo teže nego danas. Zato su naši odbornici i u Vranju, kao i u brojnim drugim opštinama i gradovima, napustili lokalni parlament, ne želeći da daju legitimitet bezakonju i obesmišljavanju svega.

Nastavljamo vanparlamentarnu borbu protiv režima koji će ostati upamćen kao najgori u istoriji Srbije, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Srbiji su potrebna radna mesta, zakoni, institucije, oporavak uništenog zdravstva i obrazovanja, a ne nepotizam, korupcija, ucenjivanje i zlostavljanje.

Na doslednost nas obavezuje i činjenica da je Zoran Đinđić, plativši glavom ideje za koje se zalažemo, bio predsednik naše, Demokratske stranke.

Saopštenje je potpisao Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju

Komentari

Nenadoknadiv gubitak za Srbiju!Demokrata, politicar sa vizijom!

Srpski Kenedi!

Tog 12. marta Srbija je izgubila arhitektu demokratskih promena, tada je ugaseno svetlo demokratije , tumaramo po preoranoj zemlji ali nada je jos uvek ziva, moramo nastaviti Zoranovu borbu !

Najnovije vesti

Viša škola TASIĆEVA SINEKURA »

Srđan Tasić, šef katedre za zaštitu životne sredine i prehrambene tehnologije na visokoškolskoj jedinici u Vranju Akadem...

SPS: Svi predsednikovi ljudi »

Jasmina Prokić, Miroslav Nikolić, Žikica Antanasijević, Stefan Stanković i Lidija Novković predstavljaju deo Radne grupe...
AluTerm plus