123 lekara potpisala PETICIJU protiv NOVOG RADNOG VREMENA

Do ponedeljka 21. januara 123 lekara specijalista Opšte bolnice u Vranju potpisalo je peticiju protiv uvođenja osmočasovnog radnog vremena, saznaju InfoVranjske iz izvora u vranjskom Zdravstvenom centru.

- Za nepune dve nedelje, broj lekara potpisnika peticije od 108 povećao se na 123, među njima ima i potpisa načelnika Odelenja koje je imenovala aktuelna direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić. To svakako govori o nezadovoljstvu i ogorčenju lekara Opšte bolnice odnosom poslovodstva prema kolegama - navodi sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Drugi izvor InfoVranjskih iz ZC Vranje, pak, demantuje da je na udaru peticije direktorka Antić, «već se radi o potpisivanju peticije protiv zakona koji predviđa osmočasovno radno vreme u zdravstvu, ali još nije izglasan».

- Direktorka je dužna da sprovodi zakone u zdravstvu, pa ne stoji tvrdnja da je peticija sa potpisima lekara specijalista uperena protiv dr Ljiljane Antić, na udaru je novi zakon o radnom vremenu u zdravstvu, tako da je ovde u pitanju zamena teza - smatra ovaj sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Oba izvora InfoVranjskih, na kraju, poručuju «da su mnogo više očekivali od Sindikata lekara i farmaceuta koji je po ovom pitanju izneverio očekivanja svoga članstva».

- Pokrenućemo inicijativu za izglasavanje nepoverenja rukovodstvu Sindikata lekara i farmaceuta u ZC Vranje, jer se uopšte nije oglasio po pitanju uvođenja osmočasovnog radnog vremena, a lekari koji ga vode nisu stavili ni svoj potpis na peticiju protiv namere da se uvede osmočasovno radno vreme - nagoveštavaju sagovornici InfoVranjskih iz ZC Vranje.

S. Kostić

Komentari

Bravo za broj potpisnika peticije. 123 lekara specijalista od ukupno 140 je skoro pa svi. Nije mala stvar. Direktorka neka se dobro zamisli lavina je pokrenuta i neka prestane da preti i ucenjuje to su pre svega njene kolege.

Ово значи да су само 17 језгро снс багре.

A koji to zakon nalaze da glavna sestra kadrovsku pooitiku vodi, bude glavna tema i zvezvda na sastanku GrO SNS, da o njoj hvalospeve govori Bulatovic, time ponizava sve ostale prisutne i pravi ih budalama??? Bulatovicu ta sestra moze biti zvezda samo na "Farmi" ili "Zadruzi" a ti i tvoja strucna zena u normalnoj zemlji bi krpili ribarske mreze i lepili djonove samo!!! Lopovi, hostapleri, neznalice bahate i primitivne. Nije vam ovo dedovina, ni tebi a ni tvojoj bagri Djosi, lopovu Denziju i ostalim pacijentima!!!

Na osnovu ovog komentara mora da ste mnogo izgubili kad ste ovoliko povredjeni . Da li se vas gubitak meri milionima ili mozda milijardama . Mnogo mi je zao . Saucestvujem u vasem bolu i tuzi i zelim vam brz oporavak .

Ne to znaci upravo protiv ljilje i bulatove zene

Direktorka i Jase samo nek slušaju Bulatoviće i kad prodju funkcije u zdravstvenom centru neće imati kod dobar dan da im kaže za Jase me nista ne čudi ona nema čime da razmišlja a direktorka školovanja ŽENA bas me je razočarala a i sve u centru da dozvoljava da njom neko upravljaBulatovic i žena mu koji su u stanju dva kamena da posvadjaju i da je svadjaju sa kolegama sa kojima treba TEK da radi.Jase je stvorila nepoverenje medju kolegama svako u svakog sumnja ljudi se medjusobno mrze a gde nema poverenja i gde svakog gledaš kao cinkarosa i izdajnika tu nema kvalitetnog rada

Odnosi nikad nisu bolji . Sloboda , pozitivna energija . To je lako proveriti. Da li vi mislite da ovo ne citaju sestre zdravstvenog centra. Nama nikad nije bilo bolje !!!!!

SZ a zašto vi mislite da ovo nisu pisale sestre?U pravu ste nikad nije bilo bolje za vas desetak što se bavite sa rekla kazala ali vi to radite ko god da dodje na mesto direktora i glavne sestre prenosite nebitne stvari ali za vas je to uspeh umesto da radite svoj poso

1 OD 300 MILIONA

Gde su tehnicari šta čekaju da se doktori bore za njih SRAMOTA ili su zauzete cinkarenjem ko je šta reko i uradio cas izuzecima

SNS je čudo. Taman pomisliš da od Velička nema goreg kandidata za direktora, oni iznedre Antićku. Mice i njegova ekipa je naravno van konkurencije, što se tiče upravljanja Zdravstvenim centrom, jer je to bila bruka. Verovatno bi se svi potpisali, ali njih nekoliko imaju debeli razlog, zato što je direktorka osvetoljubiva i udarila bi tamo gde najviše boli. Zlo. Nadamo se da će brzo i ovo proći, a onda lustracija. Samo ne znam gde će da se sklanjaju.

U Zdravstveni izgleda samo radno vreme problem, sve drugo reseno, pacijenti zadovoljni, lekovi kolko hoces, racun odblokiran...nemam reci..

Ispitajte celokupno poslovanje u vreme Velickovica,gde su novci od donatorsko vece I kako posle svega on da rovari,barem se lakse I lepse dise u celom z.centru

Velickovic je deo iste ekipe i sns-a a nije ispitan zato sto sadasnje rukovodstvo je bilo sa njim zajedno i nije smelo ni da pisne.Ako ste tolko kadri podnesite neku krivicnu imate vi papire.Sve vas je sns postavio i svi mislite da je to privatna imovina,ali to nije privatno nego drzavno i narodno.Prestanite da obmanjujete javnost i pozabavite se dugom koji je u vase vreme jer racun zc je jos 2 dana pa HILJADITI dan u blokadi.Bruke jedne

Ne znam koliko lekara ima u Domu zdravlja ali jos bi bilo potpisa da su i oni ukljuceni u potpisivanje.Pridruzujemo se i mi jer nikada nije bilo gore stanje.Racunajte bar jos 20.Hitno mora da se menja nesto,za pocetak SNS direktorice!

direktorka bahata,prosta,sujetna ,glavna sestra jos gora,one bi u normalnoj drzavi mogle da budu glavne samo u parovima na srecnu tv

e moji doktori i vi ste jadni kad sve ovo dozvoljavate!

sindikalni vodja,dr Nović, treba sam da da ostavku,pa koga on predstavlja?

dr Nocić predstavlja sebe,svog brata i svoju suprugu,on i brat su dobili sta god su pozeleli a sada treba i zenu da prebaci u zcv.

bruka i sramota! po bolnici haos,na svakom odeljenju se prave rasporedi sa različitim radnim vremenom,načelnici pojma nemaju jer nema ko da ih nauci

direktorka zalegla da maltretira kolege i radi sve sto joj narede a pita li gde je to povećanje plate za zdravstvene radnike?

će radite i 3oo sati,kad moze direktorka mozete i vi!

Dobro kažeš Simo, a plus radi i privatno kod Nesica i kao direktorka,ma zato se žena i pogubila od mnogo rabotu

bruka i sramota! po bolnici haos,na svakom odeljenju se prave rasporedi sa različitim radnim vremenom,načelnici pojma nemaju jer nema ko da ih nauci

Pitam se koji doktor ko imalo drzi do sebe dozvoljava da bude nacelnik ovoj bahatoj direktorki?

Dosta više s tog Velicka pa ispitajte gu Ljiljanu ona je bila u njegovom timu

pa gde je u svemu ovome inspekcija rada,sto cuti...

Najnovije vesti

ZutoCvece