100.000 EVRA za ponovno POPRAVLJANJE ALEKSANDROVAČKOG!

Kao prvu svoju odluku u novoj 2019. godini Vranje je odlučilo da javnu nabavku za revitalizaciju Aleksandrovačkog jezera dodeli preduzeću „Vinča“ sa partnerima.

Vrednost investicije je 11,337 miliona dinara, ili nešto manje od 100.000 evra.

Vranje je tako rešilo da novi investicioni ciklus krene od najmanje važne stavke u lokalnoj stvarnosti, revitalizacije posla na koji je već utrošeno, praktično ni za šta, oko milion evra.

Grad je 30. novembra raspisao javnu nabavku broj 404-112/18-07/1, i po njoj je odlučivano 11. januara ove godine.

Na konkurs je pristigla samo jedna ponuda, koja je i prihvaćena, po principu najniže cene, za rečenih 100.000 evra.

Ponuda je instituta „Vinča“, uz partnere „Hidrogeoko“ iz Beograda i „Geo lider“ iz Bujanovca!

Ova akcija bila bi hvale vredna da nije predistorije čitave priče.

Naime, u vreme dok je DS bila na vlasti (2008. - 2012.), a Igor Andonov u ime te stranke zamenik gradonačelnika, projekt po kome je rađena sanacija Aleksandrovačkog jezera koštao je, sa sve praktičnom „izvedbom“, oko milion evra.

Jezero je te 2009. godine „rešeno“, uništen je veliki novac, a ostala je zatrovanost, zabrana kupanja i pijenja vode, modrozelene alge i opšte mrtvilo.

Čim je po drugi put došao na vlast 2016. godine, SNS se pozabavio ovom problematikom i čak najavio i radnu grupu koja će „rasvetliti“ čitavu stvar.

Od svega, ostala je samo nova potrošnja, i to samo za plan kako jezero srediti, dok će se o „ostalim detaljiima“, dakle praktično o čitavom poslu, razgovarati izgleda kada „Vinča“ i partneri postave parametre o tome šta treba raditi.

Ali, polako, od nečeg mora da se počne. Sto hiljada po sto hiljada, i palača.

SSB

Komentari

Udri po sirotinju,udri.Ionako cuti sirotinja a intelektualci se bune-mada ih je u ovom mestu zaista malo

Obavezno ukljucuti Andonova zubara.Obavezno.Covek je diplomirao sa rukovodstvom Vodovoda kako oprati milione.

Abre zenevsko jezero pojeftino

Pitanje je neizbežno: hoće li neko da odgovara za prethodne propuste,pranje para i nerad u vezi jezera?

Dajte to jezero nekom privatniku na 50 godina da sredi, uredi i da napravi pravu oazu, a ne da svakih deset godine odu u nepovrat milioni evra a da pritom niko ne odgovara i da ne snosi sankcije, pa dajte bre vi takozvani politicari shvatite da mi obicni smrtnici nemamo para za skupa letovanja i putovanja jer svi vozimo auta na rezervi, ali i sa tom rezervom mozemo doci do jezera jer je od grada udaljeno 8 km. Postoje idealni uslovi za izgradnju svih sportskih terena sa pratecom ifrastrukturom i bogatim programom preko cele godine za nas gradjane Vranja a verovatno i za sve znatizeljne koje dolaze u Nas grad da obidju jezero i da odu sa divnim utiscima. Svako ko ulozi u to jezero a pre svega mislim na grad ima visetruku korist, samo jezero i ogromno zemljite oko jezera su u vlasnistvu grada, mozemo ako zelimo da imamo jedno od najlepsis izletiste u Srbiji.

Ko je stavio 36 miliona u dzep? Ko je s kriminalcima lokalnim delio pare? Igore,spavas li mirno?

Има људи који овај проблем доста познају. Они упорно ћуте јер знају да је и овог пута по среди политичка игра да струја приграби већи део колача. И опет ће резултат бити исти, а они могу да надрљају као глупи ентузиасти. Поуздано се зна да је основни проблем у прошлој фази је био да је дно језера било очишћено од трулежног муља само симболично. Требало је комплетно дно огребати до здравог тла, затим на то посути толико каменог деривата да никад више не никне нити једна травка. Ако се узме и то да је тадашња "Водоградња" поставила доводни и одводни цевни систем. Да је јоштада била готова инфратруктура да се из Отуљске реке језеро снабдева свежом водом, која ће протицати кроз језеро, и као кроз проточно језеро отицати у Јужну Мораву. Да је тако језеро би данас било живо, а не мртво какво је сада. Искористите постојећу постављену инфраструктуру и само очистите језеро како треба,( а не фалш грађевинске ситуације и паре у политичке касе).

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece