„Cvet jednakosti“ za Jelenu

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifestacije „Kikini dani“ dodeljuje Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice.

Jelena je nagradu dobila u kategoriji štampanih medija, za priču „Poezija terapija“, koja je objavljena u „Novostima“.

Žiri koje su činile prologodišnji laureati Ljiljana Bukvić (Danas) i Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS Šabac) dodelio je ukupno šest ravnopravnih nagrada na konkursu na koji je pristiglo ukupno 13

radova, dva u kategoriji radio reportaže, dva u kategoriji štampa, šest u kategoriji internet i tri u kategoriji TV reportaža.
- U kategoriji štampanih medija izdvaja se priča „Poezija terapija“ novinarke Jelene Stojković. Vešto i bez patetike prikazana volja i marketinška mašta devojke da svojim stihovima nađe put do čitalaca i uporedo sebi obezbedi finansijsku potporu. Novinarski jasno i koncizno – kaže se u obrazloženju žirija.

Stojkovićevoj je ovo druga novinarska nagrada u dve godine.

On je i odlučujući faktor u akciji pokretanja i dodeljivanja novinarske nagrade „Slađana Veljković“, koja već ima i regionalni značaj.

SSB

Najnovije vesti

Dve zakrpiš, dve preskočiš »

InfoVranjske svakodnevno prate urbanistički haos širom Vranja. Gotovo da nema ulice u gradu - nove ili stare - bez komun...
ZutoCvece