“Ključ” i disciplina zaposlenih spasili stare iz okruga

Najveći problem u borbi sa koronom desio se u Srbiji kada je korona ušla u Domove za stare i druge ustanove socijalne zaštite.

Strepili su i zaposleni u Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, pri kome radi Prihvatilište za stara i napuštena lica, kao i Sigurna kuća za žrtve porodičnog nasilja.

Stroga disciplina, ključ za posetioce i zabranjen izlazaka za korisnike učinilo je da 30 štićenika prihvatilišta za stara i napuštena lica budu pošteđeni korone.

- Mi smo promenili i radno vreme, sada imamo dvanaestočasovno radno vreme, našu ustanovu je čuvala i vojska i zaista smo se trudili da koliko je u našoj moći zaštitimo sve naše korisnike, s obzirom da su u tu i korisnici usluga Sigurne kuće za žene i decu žrtve nasilja – kaže direktorka Ivana Tasić.

Iako je vanredno stanje ukinuto i mnoge su mere zaštite sada u domenu individualnih odluka, Centar će i dalјe biti pod “klјučem”.

Zabranjeni su izlasci i posete, a na snazi je još uvek dvanaestočasovno radno vreme.

NIV

Komentari

Hahahaahaha! Kako da ne! Ne znam zašto kad je počela epidemija se niko nije bavio ovom ustanovom! Npr. gde je bila direktorica ustanove skoro mesec dana u jeku pandemije, da radnici nisu imali zaštitnu opremu, da nije bilo sredstava za dezinfekciju. Da li se u ovom gradu iko bavi istraživačkim novinarstvom? Pozabavite se malo time, mislim da su to veoma bitne stvari, umesto objavljivanja naručenih članaka.

Ovo li zaprasuju protiv Desnicu

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece