Žestoki antivladini protesti u Beogradu, 20 povređenih

U Beogradu su u utorak 7. jula, oko 19 sati, održani najžešći protesti protiv aktuelne vlasti u Srbiji, na kojima je demonstriralo preko 10.000 ljudi, sukobljavajući se sa policijom cele noći, do ranih jutarnjih sati.

Demonstranti su ušli u Skupštinu Srbije gde ih je policija nakon intervencije uklonila iz zgrade republičkog parlamenta, a zatim su usledili žestoki sukobi demonstranata i policije u kojima su korišćene suzavac, pendreci i šok bombe od strane snaga reda, a limenke, kamenice i drugi predmeti od strane nezadovoljnih građana.

Okidač za proteste bila je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u Beogradu od petka 10. jula u 18 sati do ponedeljka 13. jula u pet sati biti uveden policijski čas kao mera zaštite ljudi od korona virusa.

Najveći deo protestne kolone krenuo je iz Studentskog grada, a u centru Beograda ispred Narodne skupštine protestu su se pridružili brojni građani, među kojima su apsolutno dominirali mladi ljudi.

- Dosta je bilo terora vlasti, najpre se ukida vanredno stanje, istovremeno prikrivaju podaci o realnom broju zaraženih i preminulih od korona virusa, dopušta derbi sa preko 20.000 ljudi, sve to radi zbog izbora, a sada ponovo zavodi policijski čas -, gnevno ističu mladi demonstranti u Beogradu.

Sukobi između policije i demonstranata potrajali su cele noći, a epilog je 20 povređenih pripadnika MUP-a i građana, učesnika protesta.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je na protestima bilo 5.000 demonstranata i da policija kontroliše situaciju.

Stariji Beograđani koji su u relativno malom broju podržali demonstrante uplašeni su, kako kažu, neverovatnom količinom frustracija mladih prema aktuelnoj vlasti koja dovodi do izliva mržnje, besa i enormnog nezadovoljstva stanjem u zemlji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila, kako je rekla, "nasilje i vandalizam u Beogradu", a "ljigavim" saopštenjem oglasio se i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider srpskih socijalista.

- Mislim da je ovo odgovor opozicije pozivu predsednika Vučića da budemo jedinstveni u borbi protiv korone -, poručio je Dačić.

Najaveće svetske agencije i nezavisne medijske kuće direktno su prenosile proteste u Beogradu, dok je plaćenička RTS kao i što se očekivalo «revnosno i podanički» izvestila o demonstracijama ispred Narodne skupštine.

Komentari

Posle svega ovo se moglo očekivati.

NAROD SE DIZE PROTIV PSIHOPATU. BULCO I VI OSTALI LOPOVI IZ SNS GDE CETE. DOSTA JE BILO VASEG LOPOVLUKA. CEKA VAS APS.

Počelo je. Biće 5 oktobar. Gde ćete izdajnici lopovi vranjski sa sve Vučića onu lezbejku ustasku i ostala bagro. Dogorelo narodu. Ali psiho plaća mnogobrojnu policiju. Da bije narod. Ali glasali ste ga za neke bedne pare i pakete. Mislite da ste se obogatili. Gotovi ste bagro.

Dobro jutro Vranjanci,
počeo Treći srBski USTANAK !
Ovo ne važi za one koji su glasali za Sektu A/Veleizdajnika ;)

Živela Corona Sinoć pred škupštinu a danas na Respiratoru. a sutra limeni i to hermetički zatvoren.Živela Corona.

Bore se protiv mera za koronu, a sa maske dosli na proteste!?Pa prijatelji, ako nema korona, sto ste stavili maske? Nego si priznajte da koristite koronu kao izgovor, a stra u koske da ne zavrsite sutra u kovid bolnice. Ako ako, a vas naredbodavac uziva i iz fotelje diriguje.

Mladi neće sns i sps, penzioneri i cigani su ih ostavili na vlast. Normalnim ljudima su preko glave njihova politika. Čekali da prođu izbori pa da bude kuku lele, da poskupi sve. Stvarno smo ovce i to sa golemi rogovi.

Tuku srpaku decu sa konjicom i oklopnim transporterima-STIDITE SE DOAO VAM JE KRAJ KAKO CETE PRED NAROD

Baš taj naš narod vika:" Koj što si traži, toj si i dobije". Ne da pucav pendreci, od merak.

A srpska deca pod naredbom izasla pretezno iz studentskih domova , inace zarazenih, zarazena, a to?

Bojni otrov na narod srpski

Bitno vi gledate N1, pa tako i izveštavate. Vi ič niste plaćenicki medij

Pogan si takvi su ti i djedovi bili...debilcino jedna
Ja bi tebe i sve tvoje korene u dozivotnu izolaciju...cim ti prija to
Srpski narod nikad nije naviko na tirane i da ga gaze
Moze da trpi ali ne i da oprosti...vrati kad tad pa i posle 500godina

Ako si im reko...glupi su ti sa N1 i svi koji je gledaju. Gde je i kad ce biti policijski cas...haha dezinformacija

I sta cete sad...nema picijskog casa .. igra se Vucic sa takvom nazovi opozicijom

Kolona krenula iz Studentskog grada? Pa ne li tese da zatvore domove, pa stidenti moliše da ih ostave unutra. A sad u zahvalnost, aj na ulice da zaraze ljude.

Sinoc bilo 10000, a za nedelju dana 5000 ce se leciv, zabravili "demonstranti" da kaciv maske, kacili samo kapuljace.

Ustao je Beograd, Niš, Novi Sad, a kad će Vranje. Iako je zadnje oslobođeno od Turaka kao da su Turci ( SNS) još tu. Prezire nas cela Srbija zbog Neradovca, a sad će zbog ćutanja. Mesta za pobunu ima ulica Bore Stankovića i Gradski park na primer.

Bulatovicu, Senticu i ostala naprednjacka bagro.Daliu razmisljate malo.Sta ako padne Vucic.Sta vi razmislajate, gde ce te

Gde su madjari, evovi gi namesteni izbori, placajte i pretite sad lopovi

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece