Ženska kolonija ATELJEA K-33

Kolonija umetnica Vranja 2018. godine, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika ''AteljeK-33'' po prvi put će se održati u prostoru male sale Galerije Narodnog muzeja Vranje od 30. jula do 5. avgusta 2018. godine.

Tročlana selekciona komisija odabrala je, od 37 pristiglih radova, šest učesnica: Jovanu Stojanac (1992) Šabac, Milicu Bjelanac 1960) Zrenjanin, Nedu Laketić Soc, Kanada, Katarinu Novaković (1990) Leskovac, Dunju Sirmijum (1984) Sremska Mitrovica i Draganu Kuprešanin iz Beograda.

- Osnovna ideja kolonije afirmacija naše sredine bogate prošlosti i značajne kulturno istorijskih tradicija. Svaka od umetnica će imati priliku da odabere temu kojom će se baviti u svojim radovima i mogućnost da predstave ono što ih najviše inspirisalo i podstaklo na rad u Vranju i okolini kroz druženje i razmenu iskustva sa ostalim učesnicama - kaže se u saopštenju organizatora.

Kolonija, koja je otvorena u ponedeljak, projektno je podržana na javnom konkusu finansiranja i sufinansiranja projekata iz kulture koje je raspisala Uprava grada za 2018. godinu.

Najnovije vesti

Druga pobeda rukometaša u nizu »

Rukometni klub Vranje 1957 u osmom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» pobedio je na svom parketu u Sportskoj hali tim Zla...

Prvi poraz odbojkašica »

Ženski odbojkaški klub Vranje u četvrtom kolu Prve lige doživeo je prvi poraz u novoj sezoni, u Novim Banovcima od domać...
Sajam Zaposljavanja