ŠTRAJK u Tehničkoj školi

Članovi sindikati USPRS Tehničke kole u Vranju stupiće u štrajk u petak, 29. maja, saopšteno je iz te organizacije.

Prema navodina sindikata, odluka je, zbog nemogućnosti okupljanja, doneta elektronskim putem, a štrajk će trajati od 10 do 11 časova, kada će biti obustavljena nastava na daljinu.

- Štrajk upozorenja se sprovodi kao poseban vid protesta zbg odluke vlasti da ukine jedno odeljenje ove škole, i upiše šest umesto dosadašnjih sedam. Na ovaj način onemogućava se učenicim da izaberu atraktivna zanimanja za kojima postoji potreba, koja se upisuju u prvom roku i gde se ne čeka na posao po završetku škole, a zaposleni se dovode u opasnost da završe na spiskovima viška zaposlenih - kaže se u odluci sindikata.

USPRS formirao je i štrajkački odbor, u kome se nalaze Dušan Mladenović, Slađan Cvetković i Ena Milosavljević.

Iz Tehničke škole napominju da je vlast za poslednjih pet godina ukinula čak polovinu obrazovnih profila u ovoj školi, pa sada ona ima samo šest smerova sa po jednim odeljenjem učenika umesto nekadašnjih 12.

SSB

Komentari

ja ne znam zasto mesav deca. boli profesori onaj stvar da l' deca ce idev u skolu ili ne. oni samo gledav da si zaradiv svoju paru, sto je naravno sasvim u redu, ali bar neka ne mesav deca.

Ne moze na silu nista. Svako oce platu ali treba da se ona zaradi, a oni imaju po 10 deca u razred. Mi kad smo isli u skolu bilo po 30 i vise u razredu, a sta je sada ivo???

Nisam za ovu vlast i uvek sam za to da treba vlast naterati štrajkom da ispravi greške koje pravi ali kad su deca u pitanju onda je druga stvar.I onako su desetkovani nastavom na daljinu sad i profesori zarad svojih zarada zamaraju decu.U toj školi rade profesori izbeglice sa kosova koji primaju duplu platu i sa kosova i iz Srbije i malo im je?Kad se smanjuje broj zaposlenih u drugim sverama društva normalno je a kad se smanjuje broj odeljenja zbog manjeg broja dece onda je to nenormalno pa ajde preko dečjih ledja štrajk da se održe duple plate kosovarima a naša deca neka ih na birou.

Машинство и машинска струка је пропала међу ученицима,на жалост силом прилика се ученици уписују у машинске образовне профиле.Не зна се коме је теже, ученицима који не желе такав вид образовања или професору тј инжињеру машинске струке који нема где да ради ,па види школу као опстанак.

sto ce cujes pametno od ovi lopovi najbolje nek sve zatvorev i ajmo u taj BEOGRAD da vidimo kolko je bel...

Najnovije vesti

Pao sa motora u Karađorđevoj »

U četvrtak pre podne u ulici Karađorđevoj dogodila se saobraćajna nezgoda sa, nažalost, teškim posledicama.Vozeći svoju...

Ode Neši u direktore!? »

Nenadu Đorđeviću Nešiju, gradskom većniku za sport, predstoji direktorska fotelja u «taze» javnoj ustanovi «Sportski obj...

Smiljče NOVA šefica SNS BOTOVA »

Smilja Antić, nedavno za stalno zaposleni kadar naprednjaka u kabinetu gradonačelnika Milenkovića, preuzela je i "šefova...
ZutoCvece