Škole ponovo otvorene, Vranje gori - gradonačelnika brine reputacija!

Situacija sa korona virusom u Vranju se ne smiruje, a gotovo svakodnevno se povećava broj obolelih, pokazuju podaci na dnevnom nivou.

Ilustracije radi samo tokom ponedeljka samo u Vranju zabeležena su 132 nova slučaja.

U Pčinjskom okrugu od 428 uzoraka ukupno je pozitivno 164, što bi značilo da ostale opštine koliko toliko drže virus pod kontrolom.

- Neverovatno je da su decu vratili u škole. Gradonačelnik je lično insistirao na tome, jer mu je više preko glave da Vranje nosi status žarišta i smatra da bi potpuno zatvaranje škola dovelo do novog talasa panike, a novi talas panike do toga da ga zove premijerka - priča izvor blizak gradonačelniku.

Sve mere koje preduzima grad svode se na prevenciju, ali čini se da je malo kasno za prevenciju i da je potrebno zaustaviti cirkulaciju virusa.

Stručnjaci su podeljenih mišljenja.

Postoje epidemiolozi koji kažu da je potrebno bukvalno zatvoriti grad na sedam dana, ali su tu i oni drugi koji tvrde da „ekonomija ne sme da trpi“.

Ova često upotrebljavana SNS fraza i nema baš puno osnova u našem gradu gde se čitava „ekonomija“ svodi na rad nekoliko kafića ili kafana.

NIV

Komentari

KO P. CUTIS NE UMES DA REAGUJES KAKO TREBA. TEBE TREBA LOPURDO U KOVID BOLNICU NA STOLICI DA CAMIS TAMO CEO DAN

Samo neka njemu bude prioritet njegova fotelja a ne građani!

Деб.... од градоначелника, уместо да засучеш рукаве и идеш да лечиш људе ти си пустио школе, које су све ово и направиле

Nisu ti ovo skole napravile moronu,nego neodgovorni kao ti. Seronjo

Bitno mu je da omarise plac na komsiju mu u Cosku i da se ugradi u neke prenamene i izgradnje.
Tatko mu je znao da peva ali ovaj ima da peva za sve pare kad dodje vreme.

Njega brine samo njegov džep i ništa više! Da brine o gradu ne bi doveo svoju bagru na rukovodeća mesta. Pritom infrastrukturnu apokalipsu smo doživeli kako je on na čelu grada!!! Jad, beda i čemer to su njegovi rezultati!

Nas grad je totalno nespreman da se suoci sa bilo cime sto ugrozava zivot i funkcionisanje pojedinca i drustva,imamo inspekcije koje ne rade,guzve u autobusima se ne kontrolisu,nenosenje maske,besmislica postojanja komunalne i saobracajne policije takodje, gradjevinske dozvole za objekte i zgrade su takodje pod???

Grad VRANJE je propao grad.Gonzi je hteo sbve sam, stavio ljude koji su nesposobni sa njim da ne bi ga pojela sujeta.Gde ces ti bre Gonzi sa dvojih dva tri saradnika da vodis grad,znamo mi da su oni slabi u svakom pogledu i zato propada sve, ubistava,kriminal,zaraza, nemastina,nered, nasilje....
Da je neko imao bar bolji od tebe da te malo posavetuje,ne vodi se ovako grad!

Bravo!

Ovaj Mmmm je lepo rekao sve. Ljudi,grad NE funkcionise!
Gomila nelogicnih poteza, nigde tracka nade u bolje sutra. Do sopa li je, sto li je...Al postaje tragikomicno. Nedopustivo. Gledajte. Pamtite. Pamjat kad glasate.

Definitivno lud narod! Ali isto je u svim opštinama. Dobili su naređenje da ignorišu situaciju i da sve normalno radi bez obzira na posledice.
Strah ga je panike pa kad za par dana grad postane srpski Vuhan onda im ne treba dozvoliti da ne snose odgovornost za svoje stavove.

Sledi VuHan brate Si.Definitivno. I'ma da ni zavarujev vrata na zgrade ce vidite,nema iskacanje.

Lopurdo belosvetska

Auuu!Kakvi komentari! I ona poznata recenica sada dobija smisla."Sta reci a ne zaplakati"

Pa vidimo da namerno pustaju da se virus siri,ako je uopste virus a ne oruzje. To samo budala moze da negira.

Džabe svi tupite zube. Od svih vas koji komentarišu bar 90% vas ne nosi masku, ne drži distancu i žmije po ceo dan i noć što u kafići što u kafane. Ako se sami ne pobrinemo za sebe niko nam neće pomoći. Ako se ti držiš distance i ja se držim distance i propisanih mera tu je zaraza minimalna, a ne da se u pojedine firme i javne ustanove krije broj zaraženih i krije da su uopšte zaraženi MISLITE O TOME !

Dosadni ste više sa kafići i kafane! Jeste, samo su ugostitelji krivi! Možda nekoliko lokala preteruje, ali ne vidim da je neko posebno protestvovao kad se otvorio tržni centar, a na snazi je bilo da ne sme da se okupi više od pet osoba. Niko u komentarima ne spominje fabrike, verovatno jer većina radi u njima ili besposleni komentarišu jer su kivni na sve i svakog, jer nemaju posla. Usmerite svoj bes na stvari koje zaslužuju promenu.

Pozorište , Ul.B.Stankovića i još neke , Park , kafići Gajba i još neki , prvaci u Covidu...malo li je...za centar grada...

Najnovije vesti

ZutoCvece