Šesta škola: Bezvlašće u doba korone

Dragan Antić, direktor OŠ «Branko Radičević» u Vranju, i sekretar ove ustanove poznate kao «šesta škola», baš u vreme intenziviranja epidemije virusa korona otišli su na bolovanje, odnosno, odmor, pa su nastavnici i đaci prepušteni sami sebi, javlja portalu InfoVranjske izvor iz redova roditelja učenika ove osnovne škole.

- Direktor Antić je na bolovanju, sekretar na odmoru, a baš tada se dogodilo da učiteljica ima koronu, međutim, niko nije doneo odluku da odeljenje koje je vodila bude u izolaciji, verovatno nema ko da donese tu odluku - smatra zabrinuti roditelj, sagovornik InfoVranjskih.

Zbog pojave virusa korona u školi svi su ugroženi.

- Školu, međutim, niko ne vodi, pa se i ne donose odgovarajuće odluke u uslovima epidemije. Nastavnici sami sa sobom, đaci takođe, pa nije jasno kako uopšte i funkcioniše ova škola u bezvlašću koje je nastupilo odlaskom direktora na bolovanje i sekretara koji je baš našao kada da koristi odmor - upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik portala na kraju brižno zaključuje «da nije isto bolovanje i odmor u doba korone i «Ljubav u doba kolere»!

- To bi morali da znaju svi koji rukovode šestom školom, a ne kada je «gusto» da se udalje na bolovanje i odmor, a nastavnicima i đacima neka bude šta bude - gnevan je sagovornik InfoVranjskih.

NIV

Komentari

Moze da se koristi bolovanje i odmor prema potrebi. Trebalo je da imenuje lice koje ce donositi odluke dok je odsutan. Sekretar nije nadlezan. Predpostavljam da je SNS diNrektor? Prijavite Ministarstvu.

Za nastavu je zaduzen pedagog a ne sekretar.

Ima I puno dece ciji su roditelji zarazeni, a deca su Isla u skolu. Tek kada dobiju rezultat da su pozitivni tada deca ne idu u skolu.

Misliti i pokušavati to, nije isto...
Kako kaže sagovornik škola prepuštena sama sebi. E, baš ste ga našli! Jadnik ili jadnica, koja ne preza pred ničim sem fotelje. Draga stvar za svačiju zadnjicu.
Pa ovako. Škola ne funkcioniše uvek kao zbir svih učenika. Da nije tako onda bi svi bili u ustom razredu i istom odeljenju. Drugo, sagovornik-ca nezna da svako odeljenje ima svog direktora ili ti razrednog starešinu. E, taj već odgovara za svoju grupu i bedno je za to nagradjen. Tako, da ako direktor poseduje organizacione sposobnosti, tim igra inzvaredno.
Ne branim ni direktora, ali ima pravo da se leči, da uzme idmor, da ide na zimovanje...
Bitan je razredni starešina, radilica motora, matica u košnici...
A do fotelje se ne dolazi na ovakav način, ne naročito da se icrni sve iz SNS-a, SPS-a, ili bilo koje partije. Trebate da se trudite da politiku izbacite iz škola, bolnica, pravosudja, a uvesti strožiju kontrolu i veću odgovornost.
Ni po babu ni po stričevima, ni po ledja svoga direktora!!!

Gde je zamenik direktora? Valjda ima neka hijerarhija, ko sme da donosi odluke u vanrednoj situaciji.

Trenutno sam u vrtogos- dolazim cim otopli

Sto direktor i sekretar skole napustili skolu za vreme korone, zavirite u sudstvo da vidite gde su sudije.

Najnovije vesti

ZutoCvece