Šest miliona od Vlade Srbije za školu u Preševu

Nakon zahteva predsednice opštine Preševo Ardite Sinani, Vlada Srbije izdvojila je 6 miliona dinara za dovršetak rekonstrukcije fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Ibrahim Keljmendi”.

Ministarstvo rada i zapošljavanja obezbedila je ranije i donaciju u iznosu od 50.000 evra od Nemačke banke za razvoj za iste namene.

Sredstva su namenjena za završetak rekonstrukcije pomoćnih prostorija, svlačionice, krečenje i nabavku prateće opreme za časove fizičkog vaspitanja“, kaže se u saopštenju predsednice opštine Preševo.

Sve se dogodilo posle susreta lidera Albanaca sa juga Srbije sa novim predsednikom SrbijeAleksandrom Vučićem, kada je predsednica opštine Preševo poslala dopis Vučićevom kabinetu, tražeći da se hitno reše problemi koje imaju obrazovne ustanove u Preševu, kako bi naredna školska 2017/2018. godina počela u normalnim uslovima.

Kako javlja portal na Albanskom Tituli, zatraženo je da se, osim projekta u navedenoj školi, ubrza celovita rekonstrukcija objekta Gimnazije „Skenderbeg“, rekonstrukcija objekta OŠ Vuk Karadžić u naselju Železnička stanica.

Preševo traži i pomoć za izgradnju novog objekta za odeljenje Hitne medicinske pomoći u sklopu Doma zdravlja, te ubrazanje postupka javne nabavke, sa namerom da što pre počnu radovi.

R.V.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece