ŠEST GODINA SNS: Srbiju napustilo 600.000 ljudi

Prema podacima OECD, Direkcije za evropske integracije, Srbiju je za poslednjih šest godina napustilo 598.200 stanovnika, navodi u autorskom tekstu kolumnista Milovan Brkić.


Više od 90.000 ljudi koji su napustili Srbiju su visoko obrazovana lica, a među njima je čak 7.500 doktora nauka, navodi Brkić.


Studije u inostranstvu upisalo je 10.000 mladih od kojih se 81,9 odsto izjasnilo da ne planira povratak u Srbiji, što uzrokuje gubitak države od 15 milijardi dolara.


U Srbiji je za ovih šest godina «odškolovano» 15.000 lažnih diplomaca i preko 1.500 doktora nauka, koji ne znaju gde se nalaze zgrade fakulteta na kojim su stekli svoje diplome, ali su na čelu javnih ustanova i preduzeća, ministarstava, u ambasadama, na čelu banaka i drugih institucija.


Podsećamo, od 2012. godine do danas na vlasti je Srpska napredna stranka u koaliciji sa SPS i nekoliko manjih stranaka koje bi bile beznačajne na srpskoj političkoj sceni da nisu pripadnici vladajuće koalicije.

Komentari

Ne treba zaboraviti da je za vreme demokrata krenula praksa "do diplome na lakši način". SNS je tu lakrdiju doveli do apsurda. Funkcionalno nepismeni, sa "diplomom" na odgovornim mestima, a srpska intelektualna elita beži iz zemlje.

Strašno. Uradite analizu koliko je došlo emigranata plus vracenih roma koji su registrovani državljani Srbije tj njihova deca koja su rođena na teritoriju Nemačke. Zaprepašćenje, 70% raste populacija Roma za par godina unazad, neko merilo od 2014 godine

Nije moguće,dezinformacije.Pa nama tako dobro ide,svet u čudu kako nam reforme dobro idu , dostižemo standard Švajcerske po priči vladajuće koalicije a u EU malte ne već sutra.Para koliko hoćeš,povećanje ( vraćanje ) penzija i plata, nikad veće.Evro stabilan, samo nema čim da ga kupimo.Svi u svetu nas vole,cene,samo nam uzimaju teritoriju.Narod lepo živi uz pink,rts,farme,parove.Poskupljenja minimalna,rast cena derivata nedeljni,po malo, da se ne primeti.Ovi političari teraju sprdnju sa narodom,prave budale od nacije.Jadne li zemlje a još jadniji narod.Za glupu masu koja glasa iste prevarante 28 godina i ne treba više od parčeta hleba i masti na njemu.

Tek će da napustaju.

Ovo je strasan podatak i niko da ga prokomentarise. Sada mi je jasno zasto nas predsednik Vucic hoce da digne ruke od svega i pobegne iz politike na selu. Pa za koga da se bori, za nezahvalnu mladez koja bezi u svet a sam Santic je upozoravao ``sunce tudjeg neba grijati vas nece, ko sto grije nase``. Sta je sve predsednik uradio za ovu mladez: po prvi put u istoriji dobili su metro u Beogradu, po prvi put u istoriji priznaju se doktorati a da ne morate ni da imate zavrsen fakultet, ma i ispit ne morate da polozite, po prvi put u istoriji i na svetu ne morate ni da napisete doktorat i oni beze iz zemlje. Po prvi put u istoriji imamo moderene auto puteve, cak i moderniji, dok vozite sa vase leve i desne strane ruse se zastitnici, brda, doline i mostovi. Pa je predsednik oslikao voz i poslao ga na oslobodjeno Kosovo, na kome po prvi put u istoriji nemamo ni pedalj svoje zemlje, ali to javno priznajemo. Pa se po prvi put u istoriji na ulicama Beograda i sirom Srbije ubijaju samo kriminalci i advokati koji su se usudili da ih brane. Po prvi put u istoriji nemamo vise one stracare koje su leglo zmija u Savamali, nego moderne nebodere, jedinstvene u svetu, po izgradnji bez ijednog papira. Pa da ne nabrajam vise, ali bitno je da sada vise da bi ste se zaposlili ne morate da idete na trziste radne snage, potpuno je liberalizovano, dovoljno je da ste samo clan napredne stranke i posto ona daje najvecu potraznju za poslove, u skladu sa liberalizmom daje i najvecu ponudu za zaposlenje. I sve je to malo, oni odlaze da budu migranti, pa jos nece da se vracaju. Trazicete, trazicete.

Da sam znao da je toliko lako da se završi fakultet, verovatno bi završio i srednju školu. Reče jedan novopečeni direktor iz vladajuće stranke.

Ostace samo vucic

Bravo za SNS još malo samo će članovi SNS ostati u Srbijo

Ne kažem da nema lažnih diploma ali me baš zanima kako utvrdiste da ima baš 15.000 lažnih diploma? Imate rezultate neke istrage ili pišete šta vam odgovara?

Svakome kome se pružila prilika da ode van Srbije je otišao.

Najnovije vesti

I bi kiša, i bi PARK »

Posle 588 dana čekanja Vranjanci su konačno dobili nešto što liči na park.Rekonstruisani gradski park otvoren je posle 5...

Nastavak za BUŠTRANJICU 21. juna »

Saslušanjem svedoka u četvrtak 12. maja u Višem sudu u Vranju održano je ročište u glavnom pretresu u predmetu protiv ok...
ZutoCvece