Čitaju li Vranjanci dnevnu štampu?

Koliko Vranjanci čitaju novine?

Istraživanje ove teme pokazalo je da se ovde traži pre svega jeftina štampa, a radnici nekoliko preostaliih kioska u gradu kažu da ni ona nema bogzna kakvu prođu.

Neprikosnoven je, pogađate, Informer, koji je najprodavaniji na gotovo svim trafikama u epicentru Vranja.

Proda se u proseku po petnaestak primeraka dnevno na svakoj trafici.

U sledećem krugu pakla u kome je novinarstvo zaglavljeno su Alo i Srpski telegraf.

U Vranju se po kiosku dnevno proda po desetak primeraka ovih novina.

Primetno je, kako je jedna od zapošljenih istakla, sve veće interesovanje za Danas.

Kako god kome ovo zvučalo, prometna trafika proda šest do sedam primeraka ovog dnevnika, dok se na samo minut udaljenoj trafici ne proda ni jedna novina sa tim imenom.

Ista situacija je i na trafici na periferiji: Informer ide kao alva, Danas ne dobijaju.

Blic je, kažu trgovci, najprodavaniji kada uz njega dobijete knjigu recepata ili farbu za jaja u vreme Uskrsa.

Dnevno se proda desetak primeraka ove „balansiram po ivici“ novine.

Gotovo na svim trafikama se u toku dana u proseku proda po četrdesetak novina, što daje poražavajući podatak da manje od 500 Vranjanaca uopšte čita štampu, ili ono što se isto prodaje na kiosku, liči, ali nisu novine.

A. V. - SSB

Komentari

Ne

Vranjanci uz casne izuzetke vole da gledaju ruzicastu Pink, neodoljivog Marica-bruku,citaju Alo i Informer, Srpski telegraf, lepse im je da zive u polutami u 21 veku (a zna se da je Srednji vek bio vek mracnjastva), valjda im je tako lakse...Sa kojim intelektualnim potencijalom da naprave korak ka necem drugacijem i pridruze se razvijenom svetu? Niko nam nije kriv , sve smo sami stvorili! Svajcarac i Norvezanin ni ne znaju kako im se zove predsednik, ne moraju da znaju, ne zanima ih,zive zivot dostojnog coveka sa visokim standardom, a kod nas beba koja tek srice prve reci gleda sliku predsednika koji je non stop na svim medijima a prva rec mu je ...cika plesednik!

Citam i kupujem svaki dan "Blic'.Ne mogu da kazem da sam zadovoljna sadrzajem ali kad pogledam Informer,Alo(Informer1)i Kurir(Informer2) i ostale Vuciceve novine oni su mi i tu ste sasvim u pravu"na ivici".Obavezno dnevno prelistam na internetu sve gorepomenute zatim Espreso,Srbin.info.,Infovranjske,Pravdu ,jer volim da sama donosim zakljucke a ne da mi neprofesionalni i nepismeni novinari formiraju misljenje.Naravno to se ne odnosi na Vranjske jer vas sve znam i licno citavog zivota i znam koji su vam novinarski kapaciteti.Uzasno mi smetaju tektovi o ovim Zadrugama i Farmama i to sto nisu izdvojeni na jednom mestu nego covek mora da procita naslov i dok ja ukapiram ko su Miljane,Soraje ,Mice ,Cice izgubim grdno vreme i to me uzasno nervira.Osim sto Vranjanci citaju Informer oni i gledaju ove pomenute gluposti cak i neki koji sebe nazivaju intelektuacima.Skoro sam se sokirala kad mi je moj doktor rekao da gleda Parove.Ostala sam bez teksta nisam mogle da verujem.Upali smo u duboko dno i nema nam povratka.

Veliki sam fan Informera i cesto citiram isecke ove dnevne novine, kako bih obogatio svoj vokabular prilikom nadjubrivanja drustvenih mreza svojim grandioznim mislima. Pored dnevne politike, posebno mi je interesantnan deo lifestyle i saveti fashion gurua, kako bih znao u kojem smeru da namestim loknu na potiljku u zavisnosti od vremenskih prilika, doba dana ili prilika u kojima se nalazim. To govori o mojoj svestranosti i svakako spremnosti da uskoro preuzmem ozbiljniju funkciju u sistemu upravljanja javnim komunalnim preduzecem u kojem radim. Do tada samo Informer i Pink, malo happy i Informer, vreme loknica coming!

Najnovije vesti

ZutoCvece