Četiri preduzeća OŠTRO PREKRŠILA zakon

Javna preduzeća Skijalište Besna kobila, Direkcija, te dve ustanove „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite“ i „Naše dete“, prekršili su Zakon o budžetskom sistemu.

Ove firme su kao indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavili predloge finansijskih planova nakon isteka zakonskog roka, utvrđeno je u postupku revizije Odluke o budžetu Grada Vranja za 2016. godinu koji je sprovela Državna revizorska insitutcija (DRI).

- Po zakonu, rok za dostavljanje predloga finansijskih planova za narednu kalendarsku godinu je 1. septembar, a „Skijalište“, „Naše dete“ i „Centar“ su to učinili 18. septembra 2015, a Direkcija dan ranije iste godine - kaže se u izveštaju.

Ni mesne zajednice nisu dostavile predloge finansijskih planova Odeljenju za budžet i finansije, već je Odeljenje za mesne zajednice podnelo zbirni predlog finansijskog plana za mesne zajednice, što je suprotno članu 41. Zakona o budžetskom sistemu, konstatovao je revizor.

- Direktni korisnici budžeta Skupština grada, gradonačelnik, Gradsko veće, Gradsko javno pravobranilaštvo, Gradska uprava i Zaštitnik građana, dostavili su predloge finansijskih planova koji ne sadrže planirane rashode i izdatke za trogodišnji period, iskazane po budžetskoj klasifikaciji i detaljna pisana obrazloženja rashoda i izdataka i izvora finansiranja, tako da nisu sačinjeni u skladu sa članom 41. Zakona o budžetskom sistemu – zaključuje se u izveštaju DRI koji je objavljen krajem 2017.

D.D.

Grad Vranje rukovodiocima POKLONIO 74 MOBILNA

Najnovije vesti

I bi kiša, i bi PARK »

Posle 588 dana čekanja Vranjanci su konačno dobili nešto što liči na park.Rekonstruisani gradski park otvoren je posle 5...

Nastavak za BUŠTRANJICU 21. juna »

Saslušanjem svedoka u četvrtak 12. maja u Višem sudu u Vranju održano je ročište u glavnom pretresu u predmetu protiv ok...
ZutoCvece