Četiri klana razaraju vranjski SNS

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Vranju deluju četiri klana sa svojim posebnim interesima i to preti da dovede do ozbiljnih sukoba u toj stranci, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskom odboru SNS.

- Četiri klana u taboru vranjskih naprednjaka intenzivirali su svoje delovanje poslednjih meseci, posebno nakon saznanja da je politika SNS na državnom nivou u pojedinim oblastima doživela poraz, što implicira na brzi pad ove stranke s vlasti na republičkom nivou – kaže sagovornik InfoVranjskih iz redova naprednjaka.

Prema tom izvoru, u GrO SNS trenutno deluje najmanje četiri klana.

- Prvi, ne i najjači klan, predvodi dr Slobodan Milenković Gonzi, gradonačelnik Vranja, a njega podržavaju Nenad Đorđević, gradski većnik za sport, i Davor "Žandarmerac", a tu su i braća Taškovići, jedan u Štabu za vanredne situacije, a drugi u Komunalnoj policiji -navodi sagovornik InfoVranjskih.

Izvor kaže da drugi klan predvodi "dosta eksponirana sportska ličnost u Vranju“, ali da još ne zna o kome je reč, "osim da je u vezi sa Bratislavom Gašićem iz Kruševca, sada šefom BIA" i da je taj klan u stalnom sukobu sa klanom koji vodi gradonačelnik.


- Treći klan predvodi Slaviša Bulatović, predsednik Gradskog odbora SNS u Vranju i narodni poslanik, uz njega su Nenad Milojević Šone, predsednik Saveta za socijalna pitanja GrO SNS, Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, dr Miroljub Stanković, gradski većnik za zdravstvo, Goran Đorđević Đoša, sekretar GrO SNS i direktor „Vodovoda“, Dragan Sentić, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja, a za njim većina banjskih naprednjaka, ali ne svi, jer u samoj Vranjskoj Banji postoje naprednjaci koji su odani stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću, ali se ne slažu sa načinom na koji radi i profitira Bulatović, a ovaj klan podržava i Dejan Mandić Manda, predsednik GrO JS u Vranju, ali su mu u poslenje vreme opale "akcije" u pomenutom klanu zbog pada finansijske moći - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz GrO SNS u Vranju.

On je dodao da četvrti klan zbog uticaja i jačine nikako ne treba podceniti i da ga predvodi Goran Nikolić, potpredsednik GrO SNS u Vranju i direktor vranjske Elektrodistribucije.

- Uz njega je Miroslav Nešić, advokat i predsednik Saveta za pravna pitanja SNS, a ima lobi grupu u vranjskom pravosuđu i posebno tužilaštvima, što je logično nakon pritvora žene koja je navodno fizički ugrozila sigurnost Nikoliću - ističe sagovornik InfoVranjskih.

InfoVranjske će narednih dana objaviti još zanimljivih detalja iz delokruga aktivnosti pomenutih klanova koje su usmerene ka konkurenciji i za cilj imaju lične interese pojedinaca iz redova vranjskih naprednjaka.

Najnovije vesti

ZutoCvece