«Jumko» plaća samo tekuću potrošnju struje

Kompanija «Jumko», koja po podacima Elektroprivrede Srbije za utrošenu električnu energiju duguje 622 miliona dinara, od leta 2016. godine plaća samo tekuću potrošnju i to ne uvek redovno, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj vranjskoj tekstilnoj fabrici.

- Novo rukovodstvo «Jumka» je u leto 2016. godine zateklo dugovanje fabrike za struju od oko 400 miliona dinara, pa je odmah zauzet stav da se ne plaćaju prethodni dugovi koje su napravili direktori Zoran Stošić do 2013. godine i Goran Đorđević Đoša do 2016. godine. Plaća se samo tekuća potrošnja i to ne uvek redovno, pa se nastavilo sa «akumuliranjem» dugovanja EPS-u - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, u «Jumku» se stalno pozivaju na «one pre njih» koji su napravili velike dugove fabrike i doveli do UPPR-a».

- Poslovodstvo koje je preuzelo «Jumko» 2016. godine je ubeđeno da radi dobro i vodi kompaniju u prosperitet, ali zaboravlja, namerno, nikako slučajno, da je preuzelo i dugovanja fabrike koja su toliko velika da bi u svakoj normalnoj zemlji stečaj bio neminovnost! Zato smatram da se naprednjačko poslovodstvo «Jumka» kiti očerupanim perjem, jer su dugovi tu i niko se od poverilaca neće odreći svojih potraživanja - upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih se osvrće i na saopštenje «Jumka» upućeno plaćeničkim medijima povodom pisanja portala InfoVranjske.

- To saopštenje obiluje brojnim primerima zamene teza, jer ne negira nijednu stavku dugovanja! Kažu u poslovodstvu, o «Jumku» se piše po principu rekla-kazala, a ja ih kao radnik ove fabrike pitam da li je «rekla-kazala» i izveštaj EPS-a o dugovanjima za struju od 622 miliona dinara - pita sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, EPS je objavio spisak od 20 najvećih dužnika za struju, među kojima je i vranjski «Jumko» sa iznosom od preko 622 miliona dinara.

S. Kostić

Komentari

Da li za jumko važi isti zakon, prava i obaveze kao i za nas obične građane? Nas isključujete ne za par miliona nego za par hiljada dinara. Koliko je sve ispolitizovano da je to strašno i nema nam spasa. Zakon mora da bude ispoštovan i primenjen za sve bez izuzetka a ti koji su jadnu firmu još više zadužili sankcionisati za nestručno rukovođenje i nanošenje štete firmi.

U periodu od 10.2.2020 do10.6.2020 je povećao Jumko dug za struju za 51milion.Tabela je transparentna u dnevnoj štampi što može videti i RENDŽER. Koje rukovodstvo je taj dug stvorilo?U svako ostavinsko rešenje naslednik nasledjuje i ostaviočeve dugove.Ovde se čeka neki "lexspecijalis" u vreme zetve

U "Blicu"od 27.7.2020 se vidi koliko je narastao dug Jumka za el.energiju u delu ove godine.Koje li ga rukovodstvo napravi "mozda bivše "??

Plaća jumko dobavljačima i to avans ako treba po pet puta uvećanoj ceni ima za sve i za RANUTOC i za sve ostale samo firma ide i dubiozu i pravi gubitke...

Republička direkcija za imovinu ima ingerencije nad 38000m kvadratna površine gde sadašnje rukovodstvo Jumka "vodi uspesno"proizvodnju.Upravna zgrada (lepotica)pod hipotekom zbog mazuta.Možda zato ovi sadašnji i ne placaju nečiju i ničiju potrosnju el.energiju a što bi je i štedeli?

Jumko je socijalna ustanova i glasačka mašinerija.
Jednom rečju krava muzara, svi koji su bili na neki položaj debelo su pokrali i ne sitni referenti drpaju i to debelo Bane im dozvolio, proverite samo mali Miloš žbeki koliko kombinacije ima i šta sve radi.

Tamo niko ne drpa.
Apartmani u Grčku čiji su.
To je ništa u odnosu na.....

U Yumco neje tolko lose plate su redovne samo po malka lopovi da ima. Bucko magacioner rasipa se s kradenje gorivo i nikoj nista ne preduzima.

Koje placanje tekuce potrosnje,2018 dug 369miliona 2020 dug 622 miliona mesečno uvećanje po 10miliona.Fantastični rezultati sledi Nobelova nagrada .ČESTITAMO.

Najnovije vesti

ZutoCvece