Civkarovski promenio advokate, žalbe na prvostepenu presudu

Lekari Darko Civkarovski i Slaviša Kanački, koji su nepravnosnažno osuđeni na po tri godine efektivne zatvorske kazne i pet godina zabrane lekarskim pozivom zbog navodne lekarske greške, izjavili su preko advokata žalbe na prvostepenu presudu.

Advokat Dragan Stojanov kazao je za portal Vranjskih da su on i kolega advokat Milomir Šalić iz Beograda, koji brane anesteziologa Kanačkog, žalbe podneli zbog bitne povrede postupka.

- I dalje osporavamo taj trenutak nastupanja životne ugroženosti deteta, kada ga treći lekar okreće sa boka na leđa i izaziva kritičnu situaciju, a sa kojim postupkom Kanački i Civkarovski nisu imali nikakve veze.

Što se tiče Kanačkog, on dete nije ni lečio, niti je devojčica bila njegova pacijentkinja, ima još dosta toga spornog.

Civkarovskom i Kanačkom po tri godine zatvora!

Tražili smo sednicu veća Apelacionog suda u Nišu kako bismo izložili naše navode iz žalbi.

Očekujemo da to bude za dva, tri meseca - rekao je Stojanov.

U međuvremenu, prema saznanjima portala Vranjskih, specijalista ORL Civkarovski je posle prvostepene presude promenio advokate (ranije bili Srboljub Stefanović i Miroslav Manasijević) i za branioca uzeo nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde, niškog advokata Danila Nikolića, koji je takođe izjavio žalbu u ime svog klijenta.

Prvostpena presuda je dvojici lekara izrečena u Osnovnom sudu u Vranju početkom novembra 2016, nakon višegodišnjeg suđenja zbog nesavesnog lečenja maloletne D.M, koje je za posledicu imalo smrt petogodišnje devojčice 8. januara 2011. godine na Dečjem odeljenju vranjske bolnice.

Najnovije vesti

ZutoCvece