RACIONALIZACIJA ILI SISTEMATIZACIJA U GRADSKOJ UPRAVI

Na meti čistačice i portiri

Otpuštanja će biti, a kategorija koja je izabrana i koja će dobiti otkaz u Gradskoj upravi je najniža i najteža za zapošljavanje. To je kategorija čistačice i obezbeđenja, odnosno portiri. To je određeni vid diskriminacije, ali niko nas kao sindikat ništa ne pita, niti nas obaveštavaju o sistematizaciji. A, u sindikat je učlanjeno 85 odsto zaposlenih u Gradskoj upravi. Nemamo komunikaciju sa našim poslodavcem. U posebnoj nemilosti su zaposleni ovde, kaže Jelena Janković, predsednica Sindikata Gradske uprave.

Došlo je, navodi, do nekakvog nesporazuma u tumačenju izjave Zorice Jović, većnice za kulturu, obrazovanje, informisanje i verska pitanja i ujedno portparolku Gradskog veća.

 

NESPORAZUM: Inače, na jednoj od konferencija za medije, Jovićeva je govorila o Odluci o sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi koju je usvojilo Gradsko veće i konstatovalo na sednici da neće biti promene broja zaposlenih, već će po službama biti izvršena preraspodela zaposlenih radnika.

„Verujte da smo svi izjavu većnice razumeli isto. Ljudi su se na trenutak obradovali i odahnuli misleći da su spaseni. Ali je ta radost kratko trajala. Ja sam pozvala većnicu Zoricu Jović i ona mi je objasnila da je reč o sistematizaciji radnih mesta koja je usvojena tog dana na Gradskom veću“, kaže Jankovićeva i odmah pojašnjava:

„Reč je, dakle, o sistematizaciji koja se menja po ko zna koji put. Ukinuli su jedno mesto vozača, iako nam je vozač potreban, da bi istog čoveka stavili na mesto portira. Biće portir, nije još uvek raspoređen“, napominje Jankovićeva.

U Gradskoj upravi, prema njenim rečima, ima 12 zaposlenih koji odlaze prirodnim odlivom i još toliko koji bi dobrovoljno otišli uz socijalni program.

„Zbog toga smatramo da nema potrebe ni za kakvim otpuštanjem i agencijama. Problem je samo u parama koje bi trebalo da se obezbede za socijalni program. I dokle se stiglo sa ovim otpuštanjima, ne mogu da kažem jer, jednostavno, ne znam. Od poslednjeg sastanka sa Gradskim rukovodstvom, niko mi ništa nije rekao“, ističe ona.

 

PROMENLjIV BROJ: Vrlo je promenljiv, kako kaže, i broj zaposlenih koji treba otpustiti.

„Poslednja brojka kojom baratamo je 23, povećao se broj. Tako je rečeno na tom poslednjem sastanku. Mi odlično znamo da smanjenja mora biti, ali znamo da će sledeće godine biti još rigoroznije“, nagoveštava Jankovićeva.

Gradsku upravu, po svemu sudeći, neće zaobići racionalizacija i da su na spisku od 99 zaposlenih u javnom sektoru, svi jednaki. Samo što su na listi najugroženije čistačice i portiri.

Jovana Ristić

 

SISTEMATIZACIJA, NE RACIONALIZACIJA

Zorica Jović, članica Gradskog veća za kulturu, obrazovanje, informisanje i verska pitanja i portparolka Gradskog veća, kaže da smo mi sami pogrešno protumačili njene reči.

„Ja sam lepo na konferenciji za medije rekla da je reč o sistematizaciji, a ne o racionalizaciji koja i nije u mojoj nadležnosti. Radi se o sistematizaciji jer je zbog povećanog obima posla došlo do preraspodele radnih mesta. I, to nije moja izjava, već odluka koju je donelo Gradsko veće. Ja sam je samo prenela“, jasna je Jovićeva.

 

ARITONOVIĆ BEZ ODGOVORA

Redakcija „Vranjskih“ je u petak, 8. septembra 2017. godine, poslala na službeni mejl pitanja načelniku Gradske uprave, Dušanu Aritonoviću, o razjašnjenju Odluke o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, odnosno, u Gradskoj upravi i za objašnjenje šta konkretno podrazumeva izvršenje preraspodele zaposlenih radnika. I, da li zaista u Gradskoj upravi neće biti otpuštanja.

Odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

ZutoCvece