GRADONAČELNIK VRANjA I PUT U GRČKU

Operacija „insignija“

„Vest da je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, putovao na odmor do Grčke službenim automobilom Agencije „Veeda“, koji je ustupljen na korišćenje Gradskoj upravi, predstavlja idealnu situaciju za smenu gradonačelnika i priliku da jedna struja u taboru vranjskih naprednjaka ostvari taj davno zacrtani cilj, što predstavlja otežavajuću okolnost za Milenkovića“, rekao je za portal InfoVranjske funkcioner SNS u Vranju koji je želeo da ostane anoniman. Istovremeno, Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave, ne trepnuvši poručuje „ne znam gde je insignija“, a i ne moram da znam“!?

 

GROM: Vest objavljena na portalu InfoVranjske 3. avgusta tekuće godine da je „gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković otputovao na odmor u Grčku službenim vozilom Agencije „Veeda“, odjeknula je ne samo u Vranju već i šire kao grom iz vedrog neba! Kako su saznale InfoVranjske, „Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, otputovao je pre nedelju na odmor u Grčku službenim vozilom Agencije „Veeda“ marke „opel insignija“.

Ovu informaciju je portalu Vranjskih otkrio izvor iz Gradske uprave Vranja, ali zvaničnu potvrdu portal nije mogao da dobije ni u kabinetu gradonačelnika, ni od samog Milenkovića koji je samo SMS porukom na telefonski poziv odgovorio da je u romingu, a na telefonske pozive nije odgovarao.

 U Agenciji „Veeda“ nisu mogli da kažu da li je gradonačelnik Vranja otputovao za Grčku njihovim „opelom insignija“, jer je direktor Živko Ivanković na odmoru.

U kabinetu gradonačelnika potvrdili su da je Slobodan Milenković već nedelju dana na odmoru, ali su na pitanje da li je na put krenuo vozilom Agencije „Veeda“ kategorički odgovorili „da ne znaju i prvi put čuju za to“. Konačno, u „bekgraundu“ vesti od 3. avgusta, piše da gradonačelnik Vranja ima položaj predsednika Skupštine Agencije „Veeda“ na koji je izabran nakon smene dotadašnjeg predsednika Dejana Manića, lidera vranjskog odbora Jedinstvene Srbije, u decembru prošle godine.

Već u petak 4. avgusta, prema očekivanju, usledile su na portalu Vranjskih prve reakcije na vest o „putešestviju“ gradonačelnika službenim vozilom. Perica Janković, potpredsednik Gradskog odbora DS, u izjavi za InfoVranjske poručio je „nedopustivo je da gradonačelnik koristi službeni auto u privatne svrhe“.

„Ako je to istina, ne mogu da verujem, to je nedopustivo i to do sada niko nije radio, kako može on? Zna se kako se koristi službeno vozilo, za koje svrhe i zna se ko je odgovoran za taj automobil! Tu je vozač, ali on u vom slučaju nije kriv, on se i ne pita ništa! Taj auto ne može da se koristi  ni za običnu vožnju gradom, a da ne pričamo o porodičnom putovanju, to pokazuje način razmišljanja ove vlasti. Gradonačelnik mora da snosi odgovornost za to, ali mi nije jasno po kom zakonu je otišao!? Tako nešto ne postoji ni u jednoj zemlji, pa „ovi“ baš ništa ne poštuju“, zaključuje Janković.

 

Istog dana, 4. avgusta, na portalu Vranjskih pojavila se „nova“ vest o tajnovitom putovanju gradonačelnika na odmor. „Insignije“ nema ispred zgrade Gradske uprave“.  Službena „opel insignija“, koju je Agencija „Veeda“ ustupila na korišćenje Gradu Vranju, ne nalazi se jutros ispred zgrade Gradske uprave. Izveštači InfoVranjskih u više navrata slikali su parking prostor gde vozači iz Gradske uprave obično parkiraju službena vozila, ali „opel insignije“ nema! U istoj vesti piše „da Milenković ne odgovara na telefonske pozive, SMS poruke i pitanja upućena preko „vajbera“(koja je uzgred Milenković video jer je pošiljalac dobio povratnu informaciju o tome), ali ide i nezvanična najava „da je u toku operacija odvoženja drugog automobila gradonačelniku u Grčku i tajnog povratka „insignije“ kako bi se „fingiralo“ da je auto „Veede“ bio u Vranju sve vreme“.

 

NEVERICA: Već uzavreli 4. avgust u Vranju dodatno je „usijao“ izjavom za InfoVranjske Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, dakle, bar po funkciji najbliži saradnik Slobodana Milenkovića u gradskoj vlasti. „Ne verujem da je Milenković uzeo službeni auto za letovanje“, poručio je Antić i „dopunio“ izjavu rečima „ne verujem da je gradonačelnik službenim vozilom otišao na more u Grčku“.

„Znajući Milenkovića ne verujem da je tako nešto uradio“, naveo je Antić, koji je istovremeno odgovorio i na novinarsko pitanje „zna li gde se nalazi službena „opel insignia“ koju je Agencija „Veeda“ ustupila Gradskoj upravi Vranja na korišćenje.

 

„Nemam racionalno objašnjenje gde je sada auto, nije mi poznato, iskreno, to i nije u opisu mog posla, niti sam relevantan izvor informacija za ovu oblast. Znam da je auto obično tu parkiran, ali mislim da je vlasništvo Agencije „Veeda“. Lično, ne koristim službene automobile ili vrlo retko, baš kad moram, tako da nisam prava adresa za to pitanje, pa ćete verovatno morati da se obratite načelniku Gradske uprave Dušanu Aritonoviću čiji načelnik Odelenja opštih poslova vodi evidenciju i izdaje putne naloge za službena vozila“.

Portal Vranjskih pokušao je da kontaktira Nebojšu Živkovića zaduženog za vozni park Grada Vranja, ali je na prijavnici rečeno da se nalazi na godišnjem odmoru, a njegov mobilni telefon je bio isključen.

Konačno, na kraju tog „fatalnog“ 4. avgusta, u izjavi za InfoVranjske Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave, jasno poručuje: „Ne znam gde je „insignia“, a i ne moram da znam“!? A zatim je dodao „da nema saznanja gde se nalazi službeno vozilo „opel insignia“, jer isto nije uvedeno u evidenciju vozila Gradske uprave“.

 

„Agencija „Veeda“ je taj auto ustupila na korišćenje Gradskoj upravi, nije u vlasništvu Grada, a sva vozila koja su u gradskom vlasništvu su na broju i nadležan sam kao načelnik za njihovo korišćenje“, objasnio je Aritonović.

U subotu 5. avgusta na portalu Vranjskih „osvanula“ je nova vest vezana za aferu Milenković: „Punto“ u Grčku, „insignia“ iz Grčke“!

„U SNS, naročito u krugu Milenkovićevih najbližih prijatelja, nastala je prava panika posle objavljivanja vesti o njegovom odlasku na odmor „opel insigniom“. Smišlja se plan kako da se nađe rešenje za ovu neprijatnu situaciju. Vrlo je moguće da će neko od njih da odveze gradonačelnikov „punto“ u Grčku, a da vrati „insigniu“, kaže za InfoVranjske funkcioner SNS koji je želeo da ostane anoniman.

 

Izvor dalje navodi „da je otežavajuća okolnost za Milenkovića što jedna struja među naprednjacima želi da iskoristi ovu priliku kao povod za smenu gradonačelnika“.

„Među njima vlada uverenje da je ovo idealna situacija ne samo za smenu Milenkovića, već i Aleksandra Janjića, većnika za poljoprivredu, i Nenada Djorđevića, člana Gradskog veća za sport“.

S.K.

GRADONAČELNIK ČETIRI DANA BEZ ODGOVORA

„Milenković četvrti dan bez odgovora na novinarsko pitanje o „opel insigniji“, vest je koja se pojavila prošlog ponedeljka, 7. avgusta na portalu Vranjskih. Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, već četiri dana ne odgovara na novinarsko pitanje „po kom osnovu je koristio službeno vozilo Agencije „Veeda“ za privatno putovanje na odmor u Grčku“. Pitanje je gradonačelniku upućeno SMS porukom u petak 4. avgusta, poruka mu je dostavljena na mobilni telefon, ali Milenković do kraja pomenutog dana nije odgovorio. Poruka mu je upućena i preko „vajbera“(takođe je primio), ali nije odgovorio!?

GRADONAČELNIK SE VRATIO,

„INSIGNIJE“ I DALjE NEMA

U ponedeljak 7. avgusta naslovna vest pojavila se na sajtu Vranjskih. U nastavku sledi „da je izvor InfoVranjskih iz Gradske uprave potvrdio da se gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković vratio sa letovanja u Grčkoj, a „opel insignie“, mada očekivano, i dalje nema na parkingu ispred zgrade Gradske uprave gde obično parkiraju službene automobile“.

„OPEL INSIGNIJA“ KONAČNO „PRONADjENA“

„Iznikla „insignija“, viđena u gradskoj garaži kod „Lepe Brene“, vest je koja se pojavila na portalu Vranjskih u utorak, 8. avgusta.

Kako InfoVranjske saznaju iz izvora bliskih naprednjacima, automobil marke „opel insignija“ Agencije „Veeda“, kojom je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković (SNS) putovao na odmor u Grčkoj, konačno je „pronađen“ u utorak 8. avgusta u gradskoj garaži kod „Lepe Brene“. Izvor InfoVranjskih tvrdi da je u garaži Gradske uprave kod „Lepe Brene“ na ulazu u naselje Češalj „svojim očima u poluotvorenoj garaži video „opel insigniju“ koju je svojevremeno vozio gradskim ulicama Dejan Manić, lider vranjskog odbora Jedinstvene Srbije i nekadašnji predsednik Skupštine Agencije „Veeda“.

„Dobro znam auto, to je taj, nema šanse da omanem“, tvrdi ovaj izvor.

Gradonačelnik Slobodan Milenković se u nedelju uveče sa porodicom vratio sa letovanja u Grčkoj. 

Komentari

Svi odjednom izgubise pamcenje kada je u pitanju ovo vozilo. Samo da podsetim kako bi to trebalo da izgleda: kada se sluzbeno vozilo daje na koriscenje - potpisuje se ugovor; korisnik vozila za to vozilo otvara i overava putni nalog, za svaki dan i za svaki mesec; korisnik vozila otvara i overava putni nalog za sva lica koja vozilo koriste u toku dana i meseca; korisinik sredstava overava i placa troskove goriva, putarina, popravki, dnevnica; i sve se to evidentira u knjigovodstvu korisnika vozila; ili je ovo vozilo mozda marke opel "fantom"?

Sajam Zaposljavanja