SRDjAN KOMLANOV, NAJVEĆE POJAČANjE RK VRANjE 1957

Došao sam zbog Obradovića

 

Kao jedan od najvećih pojačanja rukometnog kluba Vranje 1957, ove sezone navodi se ime Srđana Komlanova, levog beka koji dolazi iz superligaškog tabora „Dinamo“ Pančevo

Ljuba Obradović me je pozvao i zamolio da idem sa njim, kako bih pomogao njemu i klubu koliko je to moguće. Nadam se da ću svojim učinkom i zalaganjem uspeti da obezbedimo učešće u Super A ligu“, kaže Srđan Komlanov, novi igrač RK Vranje 1957.

Nakon uspešne sezone u pančevačkom Dinamu, 35-godišnji rukometaš odlučio je da nastavi karijeru u vranjskom klubu.

KOMLANOV: Nadam se uspešnoj sezoni. Do sada sam imao prilike da se upoznam sa upravom i stručnim štabom. Već sam se i dogovorio sa Dušanom Stevanovićem  oko mog prelaska. Korektni su i ispoštovali su svaki dogovor. Mislim da neće biti nikakvih problema. Naše je samo da damo sve od sebe. Verovatno ću krajem meseca da se doselim u Vranje sa porodicom. Početkom avgusta bi već trebalo da krenemo sa treninzima i počnemo sa pripremama za predstojeći šampionat.

 

VRANjSKE: Kako ste odlučili da zaigrate za rukometni klub Vranje 1957?

Ljuba Obradović me je pozvao i zamolio da idem sa njim, kako bih pomogao njemu i klubu, koliko je to moguće. Nadam se da ću svojim učinkom i zalaganjem uspeti da obezbedimo učešće u Super A ligu.

 

Mislite da je to moguće?

Smatram da jeste, s obzirom da je profesor Ljuba Obradović, ozbiljan i iskusan trener i zahteva ozbiljan rad i trening. Tako da je sa njim moguće da vranjski rukometni klub bude prvi u svojoj grupi, a kasnije uđe u A ligu. Biće vrlo teško, počelo je da se igra jako brzo. Utakmice zahtevaju brzo trčanje sa brzim centrom , tako da nema vremena za izmene. Sa druge strane, mora da se igra u oba pravca, i odbrana i napad. To otežava menjanje igrača. Mislim da nas očekuje jako naporan rad, mnogo truda i vremena.

 

Rukometni klub Vranje je ostao u B ligi i nije uspeo da se plasira dalje. Šta mislite u čemu je bio problem?

Nisam toliko pratio ovogodišnju drugu ligu. Ne znam kakve su ekipe bile tada, ne znam ni kakve je igrače imao vranjski klub. Možda su bili neiskusni i nisu uspeli da se izbore za plasman. Sada s obzirom da su došli stariji, iskusniji igrači mislim da ćemo im pomoći da sazru i dođu do tog pobedničkog duha i budu u vrhu. Pretprošle godine kada sam bio sa Dinamom Pančevo u B ligi, imao sam više vremena da pratim.

 

Jeste li se tada možda susreli sa Vranjem?

Igrao sam protiv Vranja, tada je klub bio u drugoj ligi, ja sam igrao za Dinamo. Atmosfera je bila lepa, hala je bila puna. Dinamo je pobedio golom razlike.

 

Prošla godina bila je jako uspešna za Dinamo. Pobeđivali ste naše najbolje klubove Vojvodinu, Partizan, Crvenu zvezdu?

Prošla sezona je bila više nego odlična. Postali smo vicešampioni države. Bilo je jako lepo, imali smo dobru ekipu. U timu smo svi funkcionisali, atmosfera je bila dobra. Imali smo odličan odnos sa upravom i trenerom, sve je bilo na prijateljskom nivou. Napravili smo fantastičnu  ekipu, a samim tim i dobar rezultat nije izostao. Malo nam je falilo do samog vrha. Ali i drugo mesto u državi je izuzetno veliki uspeh.

 

Pored Vojvodine, Dinamo će sada igrati SEHA ligu?

To će sigurno biti novo iskustvo za mlade igrače. Dosta će naučiti kroz mečeve sa najboljim ekipama. Donekle su oslabljeni, otišli smo golman i ja. Ali  će trener, uprava i direktor kluba sigurno naći adekvatne zamene. Verujem da će napraviti dobar rezultat.

 

U Dinamu kažu da ovo možda nije bila vaša najbolja sezona?

Prvi deo sezone sam dobro odigrao za Dinamo, ali već u drugom delu krajem decembra, kada sam dobio dete, bilo je naporno. Mnogo neprospavanih noći, samim tim i manje sam trenirao, tako da sam pred kraj šampionata i slabije igrao. Nisam pružio svoj maksimum. Mislim da je jedini razlog umor, a bilo je dosta napornih treninga i utakmica. Nadam se da će sada biti mnogo lakše.

Marija Mitrović

PROFIL:

Ime i prezime: Srđan Komlanov

Datum i mesto rođenja: 3.7. 1982. Pančevo

Pozicija: levi bek

 Visina: 185 cm

Težina: 85 kg

Klubovi: 2016/2017 RK „Dinamo“ Pančevo, 2015/2016 RK “Planinka“ Kuršumlija, RK „Požarevac“ Požarevac, 2014/2015 „Jugović“ Kać, PKB Beograd.

Uspesi: Sa Dinamom osvojio dva puta kup Vojvodine i postao vicešampion države

POJAČANjA

Stručni štab na čelu sa Dušanom Stevanovićem odlučio je da pojača igračke snage?

Mislim da sastav ekipe nije puno promenjen. Dosta igrača znam . Poznajem kolegu koji je došao sa mnom Andriju Atanaskovića, iako nismo igrali zajedno u istom klubu, znamo se sa terena. Upućen sam u njegovu igru, šta on može i on zna mene. Poznajem i Gorana Ristovića, koji se sada priključio klubu. Igrali smo zajedno u Požarevcu, godinu dana. Sa nama će biti i golman Belić, koji je moj sugrađanin iz Pančeva, i Miloš Savić, desni bek iz Jabuke. Tako da će biti mnogo lakše da se igra i siguran sam da ćemo se do početka prvenstva upoznati još bolje i uigrati kao tim.

 

ZutoCvece