TODOR BABOVIĆ, POJAČANjE FK DINAMO

Crnogorac u Vranju

Kada je usledio poziv Dragana Antića, bez razmišljanja sam došao ovde. Mislim da je ovo dobra prilika za nastavak moje fudbalske karijere

Moje ambicije i ambicije kluba se podudaraju. Planiramo da uđemo u Super ligu. Biće teško, ali verujem izvodljivo“, kaže mladi napadač nekadašnje podgoričke Budućnosti.

Sadašnji centarfor vranjskog Dinama ne krije zadovoljstvo što će novu sezonu provesti u dresu južnog prvoligaša.

BABOVIĆ: Pripreme sam počeo sa crnogorskim klubom Grbalj iz Budve. Kada je usledio poziv iz Vranja bez razmišljanja sam došao ovde. Na poziv trenera Dragana Antića i po preporuci mog saigrača iz Podgorice Lazara Djokića, stigao sam u Dinamo.  Mislim da je ovo dobra prilika za nastavak moje fudbalske karijere. Saigrači su me zaista lepo primili na čelu sa stručnim štabom. Ugovor sam potpisao na godinu dana i još godinu ukoliko uđemo u Super ligu.

 

VRANjSKE: Priključili ste se timu u Pohorju na pripremama u Sloveniji i već uspeli da se upišete u listu strelaca?

Odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica protiv daleko iskusnijih ekipa. Uspeo sam da postignem pogodak protiv ruskog Urala. Bio sam u šesnaestercu, lopta je završila iza leđa golmana, što je svakako uspeh i za mene i za klub. Zabeležili smo dobre rezultate, tako da sam zadovoljan početkom priprema.

 

U prvom pripremnom meču susreli ste se sa rumunskim osvajačem Kupa, zatim sa mađarskim Njiređhazom i ruskim premijerligašom Uralom?

Imali smo mečeve sa iskusnim evropskim klubovima, neki su i u rangu za takmičenje za Ligu Evrope. Bilo je dosta teških utakmica koji su predvodili iskusni igrači. Pored napornih pripremnih mečeva i treninzi su bili zahtevni. U Sloveniji smo ponekad trenirali i do tri puta dnevno.

 

Trener Dragan Antić kaže da će pružiti šansu novajlijama i svim omladincima koji konkurišu za sastav. Da li mislite da ste obezbedili mesto u timu?

Dosta se zalažem i na treninzima i utakmicama . Mislim da sam se dobro pokazao, kako u Sloveniji tako i ovde. Na poslednjoj utakmici odigranoj u Popovcu postigao sam pogodak. Sudija je dosudio ofsajd, tako da gol nije priznat. Postoji pritisak na svakom centarforu da postiže golove, to je već postala svakodnevnica, ali čini mi se da se uspešno nosim sa tim. Visina igrača nije presudna, ali mislim da meni dosta pomaže.

 

Na prijateljskoj utakmici u Nišu, imali ste priliku za pogodak u 35. minutu i vođstvo protiv Radničkog superligaša?

Imao sam šansu, međutim lopta je prošla pored stative, tako da je rezultat ostao 0:0. Tada me je trener Antić promenio, ali to je bila njegova odluka i ja ne želim da se mešam.

 

Prva liga Srbije startuje 12. avgusta, kakva su očekivanja?

Svi se klubovi pojačavaju, tako da je konkurencija velika za prvo mesto u Prvoj ligi. Dosta ekipa želi opstanak , ali i mi imamo velika očekivanja. Mislim da ne treba nikoga da potcenimo. Najveća konkurencija je možda povratnik Novi Pazar, Metalac koji je angažovao dosta iskusnih igrača. Tu je i Jagodina koja pojačava svoje redove, tako da ima dosta jakih klubova.

 

 Trener Antić najavljuje i plasman u Super ligu?

Moje ambicije i ambicije kluba se podudaraju. Planiramo da uđemo u Super ligu. Biće teško, ali verujem izvodljivo. Svesni smo da ima dosta jakih ekipa koje odlično igraju i ukoliko nismo skoncentrisani, agresivni i ne igramo dobro, rizikujemo da izgubimo od bilo koga. Smatram da imamo kvalitet za to i verujem da ćemo ostvariti cilj.

 

Igrali ste za fudbalski klub Budućnost iz Podgorice. Kada ste odlučili da pređete u Srbiju?

U Budućnosti sam proveo  devet godina. Prošao sam sve selekcije, od  pionira do prvog tima. Odatle nosim samo lepe uspomene. Skoro svake godine bili smo prvaci lige, osvajači kupa. Kasnije, sa 19. godina sam se preselio za Srbiju i počeo da treniram za Timočanin. To se pokazala kao dobra prilika. Svakako da mi nedostaje Crna Gora, ima malo nostalgije, ali kada je pauza, iskoristiću svaki slobodan trenutak da odem tamo i posetim porodicu.

Marija Mitrović

PROFIL:

Ime i prezime: Todor Babović

Datum i mesto rođenja: 6. 5. 1996. godine u Podgorici

Visina: 191 cm

Težina: 86 kg

Pozicija: Centarfor

Igračka karijera: FK Budućnost (Crna Gora), FK Petrovac (Crna Gora), FK Timočanin, FK Žarkovo, Rad B

LEP MALI GRAD

Prvi put sam u Vranju. Dopada mi se. Vranje je lep mali grad. Sve je blizu, tako da sam se lepo snašao i odgovara mi. Svi su ostavili dobar utisak, čuo sam samo pozitivne komentare.  Za sada nisam imao nikakvih neprijatnosti.

ZutoCvece