GDE LETUJU VRANjSKI POLITIČARI

Skroman neki svet

Na put kreću porodično. Trošiće, u proseku, od 300 pa do 800 evra, a neki vode računa da izdaci za kupanje u slanoj vodi ne poremete ravnotežu u kućnom budžetu. Ima i onih koji, zbog poslovnih obaveza, ne znaju da li će u 2017. uopšte ići na more

Mnogo ste dosadni vi, hoćete da stvorite krivu sliku! Što je to bitno toliko sad?! Bio sam u Grčkoj, na Halkidikiju, pet dana. Mesto k'o mesto. Uplatio sam aranžman pre dva meseca", bio je kratak, ali kristalno jasan Slobodan STAMENKOVIĆ, predsednik vranjskog odbora DS-a.

Za razliku od minulih godina, kad su članovi lokalnog političkog krema, nakon meseci muka sa lokalnim nedaćama i kuburenja sa nedostatkom budžetskih sredstava, hrlili na plaže, mahom Egejskog i Jonskog mora, jedan deo vladajućih i onih u  opoziciji ne zna da li će se ove 2017. brčkati u slanoj vodi, prevashodo usled manjka slobodnog vremena; radno će biti leto. Uglavnom su se vranjski političari "složili" oko novaca koje će potrošiti; izdvojiće slične sume, ali se, ipak, jedno ime izdvaja.

Bivši predsednik Socijaldemokratske stranke Igor ANDONOV, najviše se "otvorio". On je 10 dana bio na Rodosu, u Grčkoj, što ga je koštalo oko 2.000 evra.

"Bio sam na desetodnevnom letovanju, preko agencije. Avionom iz Soluna, pa do Rodosa. Baš me zanimaju ovi ostali koji letuju na Leptokariji za 300 evra", sumnjičav je Andonov.

 

AKO BUDE BILO VREMENA: Predsednica Gradskog odbora SRS-a Bobana STANIMIROVIĆ leto će provesti "malo u Grčkoj, malo u Crnoj Gori, malo na Zlatiboru". Iako nije uplatila aranžman, to će učiniti "na licu mesta".

"Sa porodicom ću letovati avgusta, 10 do 15 dana. Nekad iz Crne Gore idemo na Zlatibor, nekad iz Grčke na planinu. Još uvek ne znamo maršrutu, zavisi kako se uklopimo sa decom i suprugom. Do sad smo išli krajem jula, sad ćemo, najverovatnije, nešto kasnije. A potrošićemo onoliko koliko budemo imali", kaže Stanimirović.

 

Branimir STOJANČIĆ, sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS-a, poslednjih pet godina sa najbližima provede mesec dana u Banji Koviljači, po tradiciji.

"Posle, obično, idemo u Grčku. Najverovatnije ću na more krajem avgusta. Nisam uplatio aranžman, a ni ovog puta nećemo potrošiti više od 300 do 400 evra", ističe Stojančić.

 

Milan MIHAJLOVIĆ, predsednik vranjskog odbora Pokreta Dveri, jedan je od retkih koji je precizirao dan odlaska na odmor. On je od 16. jula, sa ženom i dvoje dece, na Tasosu, gde će provesti nedelju dana. Čekirao je smeštaj još pre nekoliko meseci, a planira do potroši, kako kaže, između 700 i 800 evropskih novčanica.

 

Potpredsednik vranjskih demokrata Perica JANKOVIĆ istakao je da još uvek ne zna da li će na more ovog leta.

"Nisam bio još, verovatno ću ići, ali ne znam ni kad, ni gde, zbog privatnog posla", kratak i neodređen je Janković.

 

Zamenik gradonačelnika Nenad ANTIĆ još u vek nije letovao ove godine, jer nije imao vremena. Ipak, planira, što opet zavisi od poslovnih obaveza.

"Planiram da sredinom avgusta odem petnaestak dana da odmor, a da li ću uspeti, videćemo. Gledaću, ako odem, da to bude kraća destinacija. Nemam vremena, a i zbog finansija", osvrnuo se Antić i na ekonomski momenat.

 

Dejan MANIĆ, predsednik vranjskog odbora Jedinstvene Srbije, nasmejao se nakon pitanja novinara, a zatim nastavio u ozbiljnom maniru.

"Imao sam u planu letovanje, ali pošto su dve skupštine blizu jedan drugoj, pitanje je da li ću stići. Trebalo bi da izdvojim desetak dana, ali to ne mora ništa da zneči. Prošle godine sam jedva iskoristio pet dana odmora", kaže Manić.

 

IZNENADjENOST I BAHATOST: Predsednik lokalnih socijalista i sveže savetnik Ivice Dačića, Zoran ANTIĆ, nije bio na moru i ne planira trenutno, jer je uslovljen poslom, ali javnost ne treba da brine.

"Kad budem saznao, javiću vam. Letujem tamo gde i 90 odsto ostalih ljudi – u Grčkoj. Normalni aranžmani, kao sav ostali svet. Svoj odmor uklapam sa suprugom, ali to nikad nije problem", veli Antić.

Kako god okrenemo, vidimo da se političari u Vranju ne razlikuju od svojih sugrađana. Neki i otvoreno kažu da će malko da prištede, razumljivo. Kriza je svuda, zahvatila je i vladajuću elitu. Snalaze se, krpe rupe u kućnom budžetu, i oni su ljudi.

Još da im poverujemo.

Dušan Pešić

AL' VAM JE PITANjE

„Al' vam je pitanje, svaka vam čast! Možemo li da dišemo slobodno?! Nisam bila na odmoru i zasad ne planiram još uvek“, kaže Zorica JOVIĆ, portparolka Gradskog veća

LETO 2009.

Gradonačelnik Miroljub STOJČIĆ: Vratio se sa ostrva Krit, aranžmani avionskim prevozom su 500-600 evra po osobi. Posle je svratio i do Paralije, i tu proveo još nekoliko dana.

Zamenik gradonačelnika Igor ANDONOV: Letovao porodično, na Neos Marmarasu. Aranžman i put sopstvenim automobilom koštali su ga 1.000 evra.

Gensek vranjskih socijalista Zoran ANTIĆ: Letovao je 10 dana na Halkidikiju, u mestu Metamorfozis. Sa vizama i celokupnim aranžmanom koštalo ga je oko 1.200 evra.

Ministarka ekologije iz G17 plus Nela CVETKOVIĆ: Provela je porodično 11 dana na Halkidikiju. Vodili su decu u akva-park u Solunu, bili su skromni i potrošili 800 evra.

Predsednik Gradskog odbora SPS Dragan ILIĆ: Odmor provodi u Vlasotincu i na Vlasini, jer tipično letovanje na moru ne praktikuje. Sve to ne košta više nego da je ostao u Vranju.

Lokalni ministar za socijalna pitanja Branimir STOJANČIĆ: Trenutno je sa devojkom u Grčkom Stavrosu. Iznajmili su smeštaj za 11 dana, po ceni od 30 era dnevno. Obišli su Svetu Goru, Uranopolis, Kavalu i Stragiru. Posetili su i Solun, a ne veruje da će ga koštati više od 600 evra.

LETO 2011.

Narodni poslanik DS-a Goran STEFANOVIĆ: Odabrao je Grčku – Halkidiki, Pefkohori ili Polihrono, nije siguran – za šest dana planira budžet od oko 800 evra.

Demokrata Perica JANKOVIĆ: Planove za odlazak na more poremetili su porodični razlozi i upis mlađe ćerke na studije.

Sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS-a Branimir STOJANČIĆ: Bez planova o letovanju. Ako ipak ode, to će biti Grčka, kao godinama unazad.

Direktorka Predškolske ustanove "Naše dete" Jagoda DjORDjEVIĆ: Od 2004. ne ide na more, jer je počela sa izgradnjom kuće, pa veći deo novca odlazi na te i troškove zbog dece koja su na studijama.

Direktor Gimnazije Dragan ILIĆ: Ne planira odlazak na more, jer "nema para kojima bi priuštio baškarenje na moru".

Ministarka za ekologiju Nela CVETKOVIĆ: Svakog leta bira Grčku i mesto u kom nije bila. Sa porodicom odmara na Halkidikiju, a projektovani budžet za desetak dana brčkanja je oko 900 evra.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Dejan STANOJEVIĆ: Letovao je na Halkidikiju, u mestu Torona. Za sedam dana potrošio je oko 600 evra.

LETO 2014.

Član SNS-a Srđan MILOŠEVIĆ: Porodični aranžman košta ga oko 2.000 evra, Nije od onih koji kažu da letovanje za četvoročlanu porodicu staje manje od "hiljadarke".

Narodni poslanik naprednjaka Dragan NIKOLIĆ: Leto će provesti u Narodnoj Skupštini, u duhu najave premijera koji je najavio da će poslanici spavati na radnom mestu.

Član NDS-a i bivši zamenik gradonačelnika Igor ANDONOV: Planira letovanje avgusta, a za deset dana na moru obično potroši oko 1.000 evra.

Direktor "Komrada" i funkcioner SPS-a Dejan ILIĆ: Planira letovanje na Lefkadi, u drugoj polovini jula. Potrošiće oko 1.000 evra za tročlanu porodicu.

Član SNS-a Dejan STANOJEVIĆ: Upravo se vratio iz Grčke. Za šestodnevno letovanje u mestu Sarti na Halkidikiju izdvojio 500 evra.

Direktor "Skijališta" i član Jedinstvene Srbije Dejan MANIĆ: Planira letovanje, ali će se za odabir destinacije pobrinuti supruga. Izdvojiće od 800 do 1.000 evra.

Portparolka "Komrada Nela CVETKOVIĆ: Bila je u Grčkoj, u mestu Lefkada. Potrošila je oko 1.000 evra za za put i hranu, smeštaj je bio obezbeđen.

Gradska većnica za kulturu i medije iz DS-a Nela DIMITRIJEVIĆ: Neće ove godine na more, jer sa suprugom planira putovanje u Pariz za dvadesetogodišnjicu braka. Za "Grad svetlosti" izdvojiće oko 800 evra.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub STEVANOVIĆ: Neće na odmor pre septembra, jer je od nedavno počeo da radi. Ne voli lude provode, a ne zna koliko će para potrošiti, ako uopšte i ode.

ZutoCvece